Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Τσίπουρο Αvarino… Η Μεσσηνία σε ένα απόσταγμα!

Το Nestor Wines υπογράφει το Avarino” και το συστήνει για κάθε εποχή και για κάθε στιγμή.

Σε κάθε τόπο υπάρχουν και οι ιστορίες του μέσα από τις οποίες αναδύονται πολλά συστατικά στοιχεία τα οποία κάνουν την διαφορά. Μία τέτοια περίπτωση είναι και ένα τσίπουρο απευθείας από την Μεσσηνία. Ένα απόσταγμα που ψιθυρίζει την καταγωγή και την υπογραφή του. Είναι το Avarino”, είναι classic, έχει στυλ και δημιουργεί μία άκρως πληθωρική γευστική εμπειρία.

Το Nestor Wines, ένα από τα πιο δημοφιλή οινοποιεία της περιοχής που βρίσκεται στο Πυργάκι Τριφυλίας το οποίο διαθέτει και το δικό του Αποστακτήριο έχει στην ατζέντα του εκτός από μία μεγάλη ποικιλία κρασιών και ένα εξαιρετικό απόσταγμα που μεταφέρει στα ποτήρια όλων ένα ιδιαίτερο αφήγημα.

Αποκλειστικά από ποικιλίες της Μεσσηνίας με την τέχνη της απόσταξης να έχει περάσει σε σπουδαία μονοπάτια πρωτοτυπίας αναδεικνύοντας την πρώτη ύλη καθώς και το μικροκλίμα του τόπου. Ο μεσσηνιακός αμπελώνας, η τοπική κοινωνία & οικονομία, η κουλτούρα και ο φυσικός πλούτος της περιοχής είναι στοιχεία που εμφανίζονται βιωματικά μέσα από ένα προιόν απόσταξης χαρακτηρίζοντας το και προσδίδοντας του την ταυτότητα και την φυσιογνωμία του.

Είναι η στιγμή σου? Στιγμή για Avarino

Ένα εξαιρετικό απόσταγμα με πλούσια προσωπικότητα, χαρακτηριστική γεύση και ιδιαίτερο άρωμα. Για την απόσταξη του χρησιμοποιούνται οι δυναμικές ποικιλίες του Μεσσηνιακού Αμπελώνα όπως Φιλέρι, Chardonnay, Cabernet Sauvignon & Merlot, δίνοντας στο τσίπουρο την ιδιαιτερότητα και την μοναδικότητα που του αξίζει.

Εντυπωσιάζουν τα αρώματα του τα οποία ποικίλουν καθώς ανακαλύπτει κανείς ένα μπουκέτο από άνθη εσπεριδοειδών, ροδάκινο και τριαντάφυλλο με το σώμα του να στέκει στιβαρό, την γεύση του εκρηκτικά δυναμική, την προσωπικότητα του αυθεντική και παράλληλα πολύπλοκη με μία επίγευση μακρά που επιμένει.

Η παραγωγή του προιόντος πραγματοποιείται στο Αποσταγματοποιείο του Nestor Wines με τα στέμφυλα να ζυμώνονται σε ελεγχόμενες συνθήκες και να αποστάζονται σε σύγχρονο κλασματικό αποστακτήρα με το τελικό προιόν να είναι αγνό, αυθεντικό με σταθερή ποιότητα που κάνει την διαφορά.

Με γαστρονομική παλέτα που σίγουρα αξίζει να ακολουθήσεις

Το τσίπουρο ανέκαθεν αποτελεί έναν από τους πρωταγωνιστές στα ελληνικά τραπέζια. Δημιουργεί μνήμη, προσφέρει γευστικό βίωμα και συντροφεύει πάντα πηγαίες παρέες. Το τσίπουρο θέλει το μεζέ του και ο μεζές το τσίπουρο του. Μία σχέση αλληλεπίδρασης και αλληλεξάρτησης. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με το “Avarino”.

Αξίζει να συνδυαστεί είτε με γήινους είτε με θαλασσινούς μεζέδες. Το Avarino πάει γάντι με χωριάτικα λουκάνικα, με χοιρινή τηγανιά, με κεφτεδάκια όπως επίσης και με ένα πλατό από σαλάμι, σύγκλινο και απάκι. Επίσης επιλογές όπως σαλάτες τουρσί, ψητά μανιτάρια, πατατοσαλάτα, ντολμαδάκια, αντζούγιες αλλά και παξιμάδια με τοματίνια ταιριάζουν εξαιρετικά.

Όσον αφορά τα θαλασσινά και ψαρικά συνδυάζεται άψογα με γαύρο μαρινάτο, χταπόδι ψητό, σαρδέλα παστή, μαριναρισμένη γαρίδα αλλά και ένα καπνιστό σολομό που εκτοξεύει όλες τις αισθήσεις.

Γιατί έτσι γεννιούνται οι ιστορίες ενός τόπου…

Με ένα τσίπουρο “Avarino”.

Site: www.nestorwines.gr | facebook: Nestor Wines | instagram: Nestor Wines | τηλέφωνο επικοινωνίας: 27630 41071

Exit mobile version