Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Το «συνοδευτικό» που ρυθμίζει το σάκχαρο και μειώνει τη χοληστερόλη

Τα τελευταία χρόνια, το συνοδευτικό με το χαρακτηριστικό άρωμα ανατολής που έχει γνωρίσει ευρεία αποδοχή, είναι το χούμους.

Πέρα από την εκλεπτυσμένη γεύση του, το χούμους βρίσκεται ψηλά στη λίστα με τα θρεπτικότερα τρόφιμα.

«Παρασκευασμένο από τα ρεβίθια, το χούμους αποτελεί μια τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές πρωτεΐνες και βασικά μέταλλα», επισημαίνει η Lee Cotton, πιστοποιημένη διαιτολόγος.

Τα  «δώρα» του χούμους στον οργανισμό

Πώς προστατεύει τον οργανισμό

Χοληστερόλη: Έρευνές έχουν επιβεβαιώσει ότι τα ρεβίθια συμβάλλουν στη μείωση της «κακής» LDL χοληστερόλης. Μια μελέτη σε 47 υγιείς ενήλικες διαπίστωσε ότι όσοι έτρωγαν ρεβίθια αντί για σιτάρι, παρουσίασαν 4,6% χαμηλότερα επίπεδα «κακής» LDL χοληστερόλης.

Φλεγμονή: Το σουσάμι που συχνά χρησιμοποιείται στην παρασκευή του χούμους, έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα, μειώνοντας την IL-6 και την CRP, δείκτες αγγειακής φλεγμονής, οι οποίοι μπορεί να είναι υψηλοί σε φλεγμονώδεις ασθένειες όπως η αρθρίτιδα.

Σάκχαρο: Η καλή ισορροπία πρωτεϊνών, λιπαρών και φυτικών ινών του μπορεί να ενισχύσει τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα. Επίσης σύμφωνα με τη διαιτολόγο Beth Warren, μειώνει τον γλυκαιμικό δείκτηπροστατεύοντας από το διαβήτη.

Πηγή: ygeiamou

Exit mobile version