1791: Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της βρετανικής εφημερίδας Observer, της πιο παλιάς κυριακάτικης εφημερίδας στον κόσμο.
1877: Ο Τόμας Εντισον εφευρίσκει το φωνόγραφο.
1897: Υπογράφεται η Συνθήκη της Κωνσταντινουπόλεως, με την οποία τερματίζεται ο Ελληνοτουρκικός πόλεμος του 1897. Η Ελλάδα υποχρεώνεται να καταβάλει 4.000.000 τουρκικές λίρες ως πολεμική αποζημίωση στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.
1913: Υπογράφεται στη Φλωρεντία από τις Μεγάλες Δυνάμεις το ομώνυμο πρωτόκολλο, με το οποίο καθορίζονται τα σύνορα του νεοδημιουργηθέντος αλβανικού κράτους. Στους όρους του περιλαμβάνεται και η απόδοση της Βορείου Ηπείρου από την Ελλάδα.
1918 – Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Γούντροου Ουίλσον, αναχωρεί για τις Βερσαλλίες, για να συμμετάσχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, και γίνεται ο πρώτος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που ταξιδεύει στην Ευρώπη.
1939 – Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Το «HMS Nelson» χτυπάει σε νάρκη θαλάσσης (η οποία αφέθηκε από U-31) στα ανοιχτά των ακτών της Σκωτίας και αποσύρεται για επισκευές μέχρι τον Αύγουστο του 1940.
1945 – Με ψήφους 65 υπέρ και 7 κατά, η Γερουσία των ΗΠΑ εγκρίνει τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.
1952: Ενα σύννεφο ομίχλης σκεπάζει το Λονδίνο, το οποίο σε συνδυασμό με τη μόλυνση του αέρα, προκαλεί τους επόμενους μήνες τον θάνατο 12.000 ανθρώπων.
1977 – Ο Ζαν Μπεντέλ Μποκάσα αυτοανακηρύσσεται αυτοκράτορας της Κένυας.
1991: Το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ασχολείται με το Μακεδονικό και καταλήγει σε τρεις όρους για την αναγνώριση της ΠΓΔΜ: α) Να αλλάξει η ονομασία «Μακεδονία», β) Να αναγνωρίσει ότι δεν έχει εδαφικές βλέψεις κατά της Ελλάδας και γ) Να αναγνωρίσει ότι στην Ελλάδα δε υπάρχει «μακεδονική μειονότητα».
1992 – Απόβαση αμερικανικών δυνάμεων στη Σομαλία.