Σ’ ένα από τα πιο δημοφιλή κανάλια της Αυστραλίας, το Channel 9 (9Now) και στην τηλεοπτική εκπομπή “Let’s eat with George”, προβλήθηκε η Καλαμάτα αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.
Η εκπομπή “Let‘s Eat with George” παρουσιάζει τον Ελληνοαυστραλό σεφ Γιώργο Διακομιχάλη, με τον φίλο του Νίκο Μαυράγγελο να εξερευνούν γαστρονομικούς προορισμούς και πολιτισμούς σε τοπικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Η συγκεκριμένη σειρά παρουσιάζει τις γαστρονομικές τους περιπέτειες όπως, η προετοιμασία πιάτων με φρέσκα τοπικά υλικά, η ανακάλυψη local street food και η προβολή των γεύσεων και των παραδόσεων διαφόρων περιοχών.
Στο 8ο επεισόδιο της εκπομπής που προβλήθηκε στην τηλεόραση της Αυστραλίας την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2024, οι δύο πρωταγωνιστές, στο ταξίδι τους στην Ελλάδα, επισκέφτηκαν και περπάτησαν στη πόλη της Καλαμάτας, της Αρχαίας Μεσσήνης και περιηγήθηκαν στους ελαιώνες και στους αμπελώνες της γύρω περιοχής. Γεύτηκαν παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και το εθνικό street food της Ελλάδος, τα σουβλάκια, ψημένα όμως στα μοναδικά καινοτόμα κάρβουνα που παράγονται μόνο στην Καλαμάτα, από τα υπολείμματα του καρπού της ελιάς και τα οποία εξάγονται στην Αυστραλία. Δοκίμασαν τοπικά κρασιά, πραγματοποίησαν γευσιγνωσία του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου που παράγει η Μεσσηνία και μαγείρεψαν παραδοσιακές δίπλες και καγιανά με παστό.
Στην εκπομπή εμφανίστηκαν: η Σύλβια Αθανασοπούλου από την παραδοσιακό μαγειρείο «Τα Ρολλά», η Σταυρούλα Γιαννούλη από το εργαστήριο παραδοσιακών προϊόντων «Γεύσεις Μάνας Γης», ο Δημήτρης Μελιγκάκος από τα «Σουβλάκια ο Τζίμης», ο Νάσος Μάκιος από την εταιρεία «ΚΛΗΜΗΣ», ο Ψαρούλης Κωσταντίνος από την «Οινοποιία «Ψαρούλη”, o Γιώργος Κουτέλας από το κατάστημα εκλεκτών τοπικών προϊόντων «Τροφοπωλείον 51» και ο Κώστας Ξιάρχος, σεφ του εστιατορίου «Ιθώμη» στην Αρχαία Μεσσήνη.
Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας (ΣΕΜ) που υποστήριξε οργανωτικά, τα γυρίσματα της εκπομπής, που πραγματοποιήθηκαν στις 25 & 26 Μαΐου 2024 στην Καλαμάτα, θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους συμμετείχαν, μπροστά και πίσω από τις κάμερες, τους συμμετέχοντες επαγγελματίες αλλά και όσους υποστήριξαν την προσπάθεια αυτή. Η Καλαμάτα συνδυάζει τη γαστρονομία, τον πολιτισμό και τη φυσική ομορφιά, αποτελώντας έναν ολοκληρωμένο προορισμό που προσελκύει επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο. Και εκπομπές τέτοιου είδους αναδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλα τα παραπάνω για να καταστεί η περιοχή μας ένας διεθνής τουριστικός προορισμός.
Για να μπορέσετε να δείτε το video της εκπομπής ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://vimeo.com/1038058557/d2c12f8c28?share=copy