H Πελοπόνησος αναδείχθηκε ως ο δεύτερος καλύτερος γαστρονομικός προορισμός στον κόσμο σύμφωνα με το Taste Atlas.
O οργανισμός προτείνει τοπικές γεύσεις όπως η γουρουνοπούλα, το ελαιόλαδο και το μέλι Ελάτης Μαινάλου. Παράλληλα, ανάμεσα στους προορισμούς που ξεχωρίζει περιλαμβάνονται η Καλαμάτα και η Αρχαία Ολυμπία.
«Συγχαρητήρια στην Πελοπόννησο (ασημένιο μετάλλιο) και στην Εμίλια Ρομάνα (χάλκινο μετάλλιο), αλλά ποιος είναι το νούμερο 1;», ανέφερε χαρακτηριστικά το «Taste Atlas» στη λεζάντα της ανάρτησης για τα φετινά «World Food Awards», προτού ανακοινώσει τον μεγάλο νικητή για το 2024.
«Θα μου πείτε, εμείς το ξέραμε, τώρα το μαθαίνουν και οι άλλοι. Σωστό, πλην όμως, το γεγονός πως η διάκριση αυτή, προκύπτει από τη μελέτη χιλιάδων πιάτων και λαμβάνει υπόψη της τις απόψεις των ντόπιων και των ταξιδιωτών, αποτελεί μια ξεχωριστή αναγνώριση για την πλούσια γαστρονομική μας κληρονομιά», δήλωσε ο περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός. Όπως παρατήρησε, «το φαγητό άλλωστε είναι όλα όσα είμαστε. Είναι μια επέκταση της εθνικής μας ταυτότητας, της προσωπικής μας ιστορίας, της περιφέρειάς μας, του τόπου μας, του έθνους μας, της οικογένειας μας, για να παραφράσω τα λόγια του διάσημου σεφ Άντονι Μπουρντέν». Ο Δ. Πτωχός επεσήμανε δε, πως «η τοπική κουζίνα είναι μέρος της ταυτότητας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Κάθε γεύση, κάθε άρωμα είναι ένα κομμάτι της ιστορίας μας που αξίζει να μοιραζόμαστε και να προστατεύουμε. Και σ’ αυτή την κατεύθυνση, έχουμε προγραμματίσει πολλά να κάνουμε στο εγγύς μέλλον».