Με την ονομασία Deus in Machina, το φουτουριστικό ιερό διαθέτει ένα θάλαμο εξομολόγησης με μια οθόνη που προβάλλει το πρόσωπο του Ιησού
Σε ένα όλο και πιο διευρυμένο φάσμα εργασιών που αναλαμβάνει να εκτελέσει η τεχνητή νοημοσύνη, τώρα επιχειρεί να αντικαταστήσει και τον… παντοδύναμο. Εκκλησία στην Ελβετία χρησιμοποιεί ένα τεχνητό ολόγραμμα του Ιησού για τις εξομολογήσεις από τους καθολικούς πιστούς.
«Έμεινα έκπληκτος, ήταν τόσο εύκολο, και παρόλο που είναι μια μηχανή, μου έδωσε τόσες πολλές συμβουλές», δήλωσε ένας πιστός στην DW περιγράφοντας την εμπειρία που βίωσε στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου στη Λουκέρνη.
Με την ονομασία Deus in Machina, το φουτουριστικό ιερό διαθέτει ένα θάλαμο εξομολόγησης με μια οθόνη που προβάλλει το πρόσωπο του Ιησού μέσα από τη σχισμή
Πριν από την είσοδο στο εξομολογητήριο, ο ρομπο-Ιησούς προειδοποιεί: «Μην αποκαλύπτετε προσωπικές πληροφορίες σε καμία περίπτωση, χρησιμοποιήστε αυτή την υπηρεσία με δική σας ευθύνη, πατήστε το κουμπί αν αποδέχεστε».
Αν ο πιστός επιλέξει να προχωρήσει, η ψηφιακά αναπαραγόμενη όψη αφομοιώνει τα λόγια και παράγει μια απάντηση με το πρόσωπο να κινείται συγχρονισμένα με τα λόγια.
Σε ερώτηση «γιατί οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να υπηρετούν ως ιερείς στην Καθολική Εκκλησία», ο ψηφιακός γιος του Θεού απάντησε: «Οι γραφές διδάσκουν ότι ορισμένοι ρόλοι ορίζονται μέσα στην εκκλησία, κάθε ρόλος και καθήκον έχει τη θέση του στο σχέδιο του Θεού».
Επιστήμονες πληροφορικής και θεολόγοι του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών και Τεχνών της Λουκέρνης, προγραμμάτισαν το ρομπότ με πληροφορίες της Καινής Διαθήκης και θρησκευτικές πληροφορίες που βρήκαν στο διαδίκτυο, ανέφερε η Daily Mail.
Ο «Ιησούς ΑΙ» μιλάει άπταιστα 100 διαφορετικές γλώσσες, επιτρέποντάς του να συνομιλεί με πιστούς από όλο τον κόσμο. Πολλοί πιστοί ήταν ενθουσιασμένοι με τη ρομπο-ανάσταση, ο οποίος δέχτηκε εξομολογήσεις μεταξύ 23 Αυγούστου και 20 Οκτωβρίου, αλλά θα συμμετέχει σε εκδηλώσεις μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.
«Κατάφερε να με επιβεβαιώσει στον τρόπο που αντιμετωπίζω τα πράγματα και μπόρεσε να με βοηθήσει σε ερωτήματα που είχα, όπως πώς μπορώ να βοηθήσω άλλους ανθρώπους να τον καταλάβουν καλύτερα και να έρθουν πιο κοντά του» ανέφερε άλλος πιστός.
Την ίδια στιγμή, ο καθηγητής Peter Kirchschläger, θεολόγος και ηθικολόγος από το Πανεπιστήμιο της Λουκέρνης, υποστήριξε ότι οι μηχανές δεν έχουν την ηθική πυξίδα που απαιτείται για την άσκηση της θρησκείας.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η ιδέα δεν είναι να πάρει η τεχνολογία τη θέση του Ιησού – η εκκλησία επανέλαβε ότι η εγκατάσταση ήταν μόνο προσωρινή – αλλά να ενθαρρύνει τις συζητήσεις σχετικά με το ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στη θρησκεία.
«Αυτό που κάνουμε εδώ είναι ένα πείραμα, θέλαμε να ξεκινήσουμε τη συζήτηση αφήνοντας τους ανθρώπους να έχουν μια πολύ συγκεκριμένη εμπειρία με την τεχνητή νοημοσύνη», εξήγησε.
Πηγή: pagenews.gr