Ελλάδα

Χαλκιδική: Έστειλαν αστυνομία να διώξει 10χρονη από σχολείο επειδή δε «χωρούσε» στην τάξη

Το σχολείο έδιωξε τη μαθήτρια για να γλιτώσει τον κόπο της σύστασης δεύτερου τμήματος.

 

Ένα απαράδεκτο περιστατικό σημειώθηκε σε σχολείο στην Χαλκιδική, όπου μία μαθήτρια εκδιώχθηκε, επειδή ήταν το 26ο παιδί στο τμήμα της.

Η είδηση έρχεται συγκεκριμένα από το σχολείο των Σημάντρων, με την αιτιολογία για την απομάκρυνση της μαθήτριας να είναι πως αν έμενε, θα έπρεπε να «σπάσουν» τα τμήματα σε δύο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών ΣΕΠΕ Χαλκιδικής, επιστρατεύτηκε η αστυνομία για να απομακρύνει τη μαθήτρια και την οικογένειά της.

Αντιδράσεις συλλόγων για τη μαθήτρια
Λόγω αυτού, η μαθήτρια θα αναγκάζεται να μεταβαίνει σε σχολείο κοντινής κοινότητας, αντί σε αυτό του τόπου κατοικίας της.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της συσπείρωσης, το περιστατικό είναι μόνο ένα μεταξύ πολλών περιπτώσεων συγχωνεύσεων που παρεμβάλλονται στην ομαλή σχολική προσαρμογή των παιδιών.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Μετά τις διώξεις εκπαιδευτικών τώρα έχουμε και διώξεις μαθητών, γιατί θέλουν να πάνε στο σχολείο της γειτονιάς ή του χωριού τους. Τέτοια περίπτωση αποτελεί η περίπτωση μαθήτριας του ΔΣ Σημάντρων την οποία ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Χαλκιδικής στέλνει σε άλλο χωριό (χιλιόμετρα μακριά) – και μάλιστα με ευθύνη της οικογένειάς της – για να μην διχοτομήσει το υπάρχον τμήμα, πετυχαίνοντας έτσι την περιβόητη “εξοικονόμηση”! Για να το πετύχει, μάλιστα, έστειλε την αστυνομία στο σχολείο για να απομακρύνει την ίδια και την οικογένειά της».

«Είναι εξοργιστικό, την ώρα που η ανησυχία για τη νέα σχολική χρονιά – έτσι κι αλλιώς αυξάνεται – λόγω των συμπτύξεων και των πολυπληθών τμημάτων, των κενών στην παράλληλη στήριξη, την αναγκαστική μετακίνηση μαθητών, την υποχρηματοδότηση των σχολείων, την ακρίβεια κ.ά., η κυβέρνηση και τα στελέχη εκπαίδευσης να αντιμετωπίζουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς σαν αριθμούς και κόστος, σαν εγκληματίες, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη κανένα παιδαγωγικό κριτήριο».

«Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Χαλκιδική υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις “εξορθολογισμού” όπως και σε όλη τη χώρα. Αυτή τη στιγμή συγχωνεύουν μεταξύ άλλων τμήματα στο 2ο ΔΣ Πολύγυρου, στο Νηπιαγωγείο Ιερισσού, τμήμα στο ΔΣ Φώκαιας με 7 γνωματεύσεις από τα ΚΕΔΑΣΥ».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button