Τοπικά Νέα

Γαργαλιάνοι: Με λαμπρότητα ο εορτασμός για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου [εικόνες – βίντεο]

Παρουσία του Δημάρχου Τριφυλίας Γιώργου Λεβεντάκη οι εκδηλώσεις

Με κάθε επισημότητα, παρουσία εκατοντάδων θεατών, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η παρέλαση στην πόλη των Γαργαλιάνων, για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, παρουσία επισήμων, των αρχών του τόπου, εκπροσώπων φορέων και πολιτών. Ο καλός καιρός υπήρξε σύμμαχος και με το παραπάνω, κάτι που έφερε ως συνέπεια κυριολεκτικά το ασφυκτικό γέμισμα των κεντρικών δρόμων της πόλης όπου και πέρασε η παρέλαση.

Το πρωί εψάλλη επίσημη δοξολογία στον στον Ιερό Ναό Γενεσίου τη Θεοτόκου παρουσία των Αρχών της πόλης και πλήθος πολιτών.

Ακολούθως, στο Ηρώo των Πεσόντων τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον Προέδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δ.Τριφυλίας κ. Αυρηλιώνη Χαράλαμπο, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων κ. Πρεβεζάνο Γεώργιο, τον Προέδρο της Δημοτικής Κοινότητας Γαργαλιάνων κ. Καραχάλιο Αριστομένη, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ύδρευσης «ΚΑΠΕΤΑΝ ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ» κ. Δημητρακόπουλο Ηλία, το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαργαλιάνων, το Λύκειο Γαργαλιάνων, το Γυμνάσιο Γαργαλιάνων, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γαργαλιάνων και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γαργαλιάνων.

Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη Μνήμη των Πεσόντων και η τελετή έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Ακολούθησε η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας στην Κεντρική Πλατεία των Γαργαλιάνων από τον κ. Σταύρου Δημήτριο, Δάσκαλο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού κορυφώθηκαν με την παρέλαση των μαθητών των σχολείων Δημοτικών, Γυμνασίου και Λυκείου, υπό την συνοδεία της Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο δήμαρχος Τρφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, οι επικεφαλής παράταξεων στο Δ.Σ. Τριφυλίας, Χάιδω Παναγιωτοπούλου και Άκης Κατρίτσης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Γαργαλιάνων Γιώργος Πρεβεζάνος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας Χαράλαμπος Αυρηλιώνης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Γαργαλιάνων Αριστομένης Καραχάλιος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας.

Δείτε βίντεο και εικόνες από τη μαθητική παρέλαση:

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button