Αθλητικά

Super League: Το μέλλον του Αλόνσο στον Παναθηναϊκό κρίνεται απόψε στο ντέρμπι με τον Άρη – Τα άλλα σημερινά παιχνίδια

Κρίσιμη και οριακή για τον Ντιέγκο Αλόνσο είναι η αποψινή (18:00 COSMOTE Sport 1) αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον πρωτοπόρο Άρη στο ΟΑΚΑ για την 9η αγωνιστική. Ο Ουρουγουανός προπονητής, μετά και τη βαριά ήττα από την Τσέλσι για το Conference Legue, «παίζει το κεφάλι του» στο συγκεκριμένο ματς, και οποιοδήποτε αποτέλεσμα πλην της νίκης θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στον πράσινο πάγκο.

Ο Παναθηναϊκός σε μία πολύ δύσκολη περίοδο, μετά τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ πήρε πολύ σημαντικό τρίποντο στο Ηράκλειο και η νίκη επί του ΟΦΗ είναι η πρώτη του εκτός έδρας στο πρωτάθλημα. Έτσι μείωσε την απόσταση από την κορυφή και θέλει το τρίποντο για να βρεθεί ακόμη πιο κοντά στον αντίπαλο του που είναι πρώτος. Οι απώλειές του στο ΟΑΚΑ είναι στα παιχνίδια που δεν σκόραρε. Από πρόβλημα προέρχεται ο βασικός φορ Ιωαννίδης και ο μπακ Μαξ. Αναμένονται αλλαγές, αφού οι “πράσινοι” έπαιξαν μεσοβδόμαδα εντός έδρα με την Τσέλσι όπου και γνώρισαν βαριά ήττα με 4-1.

Ο Άρης πέτυχε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη στου με το 2-0 επί της Καλλιθέας και ανέβηκε στην κορυφή, μαζί με τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι πολύ φορμαρισμένη, δεν έχει δεχθεί γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια της και βρίσκει λύσεις στην επίθεση, καθώς είναι η μοναδική που έχει σκοράρει σε όλους τους αγώνες. Στα ντέρμπι έχει δύο νίκες, με Ολυμπιακό εντός και ΠΑΟΚ εκτός έδρας και θέλει ένα ακόμη τρίποντο που θα αποδείξει ότι είναι ικανός για μεγάλα πράγματα. Από πρόβλημα προέρχεται ο στόπερ Φαμπιάνο.

Το σημερινό πρόγραμμα ανοίγει στις 17:00 (Nova Sports Prime) με τη δοκιμασία του Ολυμπιακού με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Με την ισοπαλία στην Λαμία, ο Αστέρας έμεινε αήττητος σε ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι και στόχος είναι να λύσει το πρόβλημα στο γήπεδο του, όπου δεν έχει ακόμη νίκη. Και θα το επιχειρήσει σε ένα πολύ δύσκολο ματς, όπως είναι αυτό με τον Ολυμπιακό. Ο Παντελίδης θα προσπαθήσει να βελτιώσει την αμυντική λειτουργία, καθώς και στα τρία εντός έδρας παιχνίδια ο Αστέρας βρέθηκε πίσω στο σκορ κι αυτό του στοίχισε. Επιστρέφει ο μέσος Μουνιόθ, από πρόβλημα προέρχεται ο αμυντικός Καστάνιο.

Ο Ολυμπιακός μετά τη γκέλα με τον Λεβαδειακό στο Καραϊσκάκη, παρ’ ό,τι προηγήθηκε νωρίς 2-0, πάει στην Τρίπολη για να ρεφάρει άμεσα, αλλά και να πάρει ένα τρίποντο που χρειάζεται, καθώς παραμένει σε απόσταση δύο πόντων από την κορυφή, αλλά είναι και με μία νίκη στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές. Μακριά από το Καραϊσκάκη έχει μία ήττα, από τον Άρη, στο μοναδικό παιχνίδι που δέχθηκε γκολ, ενώ αναμένονται αλλαγές αφού είχε το ματς με την Μάλμε στην Σουηδία, όπου και πήρε σπουδαία νίκη με 1-0.

Στην Τούμπα, στις 21:00 (Nova Sports Prime), ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον ΟΦΗ. Στους δύο τελευταίους αγώνες του εντός έδρας, ο Δικέφαλος δεν σκόραρε και φυσικά δεν κέρδισε. Οι απώλειες του πάντως είναι μόνον στα ντέρμπι, καθώς στα υπόλοιπα παιχνίδια καταφέρνει εύκολα ή δύσκολα να παίρνει αυτό που θέλει, σημειώνοντας τουλάχιστον δύο γκολ. Ο Λουτσέσκου αναμένεται να κάνει ροτέισον, αφού ο ΠΑΟΚ είχε τον αγώνα με την Βικτόρια Πλζεν (2-2) μεσοβδόμαδα για το Europa League.

Ο ΟΦΗ στο ντεμπούτο του Ράσταβατς στον πάγκο του πάλεψε, αλλά δεν απέφυγε την ήττα από τον Παναθηναϊκό και τον περιμένει νέο δύσκολο παιχνίδι στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, εκτός έδρας πάντως και μετά την ήττα από την ΑΕΚ, είναι αήττητος με δύο νίκες και μία ισοπαλία και θα προσπαθήσει να είναι ανταγωνιστικός για να διεκδικήσει αποτέλεσμα. Ο Ράσταβατς θέλει συμπαγή αμυντική λειτουργία για να δυσκολέψει τον ΠΑΟΚ. Eκτός είναι ο αμυντικός Μπρεσάν και ο εξτρέμ Νους.

Η αυλαία της 9ης αγωνιστικής πέφτει στις (21:30 COSMOTE Sport 1) στη Λεωφόρο με την αναμέτρηση της Athens Kallithea με τον Ατρόμητο.

newsbeast.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button