Κόσμος

ΗΠΑ: «Αν γυρίσεις σπίτι είσαι νεκρός» – Επέστρεψε με φαγητό για τα παιδιά και τον σκότωσε

Μια γυναίκα προσπάθησε να επικαλεστεί αυτοάμυνα για τον θάνατο του φίλου της από πυροβολισμούς καθώς επέστρεφε στο σπίτι με το φαγητό από τα McDonald’s για εκείνη και τα παιδιά, αλλά δεν έπεισε.

Σύμφωνα με το κατηγροητήριο και όσα έχουν γίνει γνωστά τον Ιούνιο του 2022, η αστυνομία κλήθηκε για περιστατικό στην Οξφόρδη του Μισισιπή. Φτάνοντας στο σπίτι βρήκε τον Κόρεϊ Λάιλς νεκρό με τραύμα από πυροβολισμό

Η Αλεξάντρια Γκρίστ, 31 ετών, είχε αρχικά κατηγορηθεί για φόνο πρώτου βαθμού, αλλά κατάφερε να αποφύγει την καταδίκη. Μετά από τρεις ώρες συζήτησης, το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για τη μικρότερη κατηγορία της ατελούς ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Όπως περιγράφεται η ατελής αυτοάμυνα ορίζει μια κατάσταση όπου οι ενέργειες του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του θύματός του δεν δικαιολογούνται, αλλά ούτε δείχνουν την απαιτούμενη κακία για φόνο.

Η Γκριστ καταδικάστηκε σε 20 χρόνια κάθειρξη στο μέγιστο της ποινής που προβλέπεται για την κατηγορία.

Σε δήλωσή της μετά την καταδίκη της υποστήριξε πως δεν σκόπευε να βλάψει κανέναν, «αλλά προστάτευα τον εαυτό μου και τα παιδιά μου».

Ο θάνατος του Κόρεϊ Λάιλς

Στο δικαστήριο, η μαρτυρία αποκάλυψε ότι η Γκρίστ και ο Λάιλς είχαν αρχίσει να μαλώνουν μέσω μηνύματος το βράδυ της 7ης Ιουλίου 2022, καθώς υποτίθεται ότι είχε φύγει από το σπίτι χωρίς να της το πει.

Τα γραπτά μηνύματα που αποκαλύφθηκαν στο δικαστήριο έδειχναν το ζευγάρι να συζητά για να πάρει ο άνδρας φαγητό από έξω, πριν αρχίσουν να μαλώνουν. Κάποια στιγμή, του έστειλε ένα μήνυμα που έλεγε ότι θα ήταν «νεκρός» αν επέστρεφε στο σπίτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πήρε ένα όπλο 9 χιλιοστών από το συρτάρι της και τον περίμενε να ανέβει στο σπίτι, όπου συνεχίστηκε ο καυγάς. Η μαρτυρία ανέφερε ότι η πρόθεσή της ήταν μόνο να τον προειδοποιήσει ώστε να φύγει.

Είπε ότι όταν συνέχισε να έρχεται εναντίον της, και τότε πυροβόλησε προειδοποιητικά τρεις φορές.

Ο δικηγόρος υπεράσπισής της, Steve Farese, είπε ότι δεν υπήρχαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι δεν φοβόταν για τη ζωή της εκείνη τη στιγμή, τονίζοντας ότι συνεργαζόταν με τις αρχές επιβολής του νόμου καθ’ όλη τη διάρκεια, και μάλιστα ήταν αυτή που κάλεσε την αστυνομία.

Οι σχέσεις του ζευγαριού περιγράφονται ως ταραχώδεις με συχνούς καυγάδες

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button