Οικονομία

ΑΑΔΕ: Μέχρι 30.000 ευρώ ο τζίρος για τους μισούς επαγγελματίες – Οι 4 αλλαγές στο φορολογικό

Βαριανασαίνει η αγορά σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της ΑΑΔΕ, καθώς περίπου ένας στους δύο επαγγελματίες δηλώνει τζίρο κάτω από τις 30.000 ευρώ για το 2023.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Απογευματινής, η ΑΑΔΕ εξέδωσε στοιχεία που δείχνουν ότι σε πάνω από 850.000 επαγγελματίες, 4 στους 10 δήλωσαν εισοδήματα όχι μεγαλύτερα των 30.000 ευρώ, και μόλις το 11% δήλωσαν πάνω από 100.000 ευρώ.

Παράλληλα, η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει 4 κομβικές αλλαγές στην φορολογική νομοθεσία, που στοχεύουν σε μικρές ελαφρύνσεις των επιτηδευματιών και αναδιαρθρώσεις στην ΑΑΔΕ, σύμφωνα με το Ώρα Ελλάδος του Open.

Οι 4 αλλαγές στο φορολογικό και στην ΑΑΔΕ

Οι τέσσερις αλλαγές που έρχονται στη διάρθρωση του φορολογικού είναι οι παρακάτω:

  1. Αφορολόγητο για φιλοδωρήματα έως 300 ευρώ τον μήνα
  2. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος
  3. Νέα σταθερή διαδικασία για φορολογικές δηλώσεις
  4. Ενίσχυση του διοικητικού μοντέλου της ΑΑΔΕ

Άξιο αναφοράς είναι ότι και φέτος, οι μισοί σχεδόν ελεύθεροι επαγγελματίες δήλωσαν εισοδήματα ένδειας, με τα καθαρά κέρδη τους να μην ξεπερνούν το 30% των εσόδων.

Χαρακτηριστικά οι οδηγοί ταξί δήλωσαν μόλις 18.500 ευρώ μέσο όρο ακαθάριστων εσόδων για το 2023, με τον κλάδο τους να βρίσκεται σε αναβρασμό λόγω μέτρων όπως το αυτοκόλλητο POS, σύμφωνα με το Action 24.

Το συγκεκριμένο μέτρο θα υποχρεώνει τους οδηγούς ταξί να επικολλούν ένα ευδιάκριτο αυτοκόλλητο στα οχήματά τους, το οποίο θα υποδηλώνει πως ο επαγγελματίας διαθέτει POS για τους πελάτες που πληρώνουν με πλαστικό χρήμα.

Μάλιστα, η ΑΑΔΕ επιφυλάσσει πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ, για όσους δεν θα συμμορφώνονται με τη νέα πρόβλεψη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button