Τοπικά Νέα

Δημήτρης Πτωχός: «Βαθύτατα αναπτυξιακή η υλοποίηση του δρόμου Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα»

Κατά τη διάρκεια του Olympia Forum V, που διοργανώθηκε από την εφημερίδα «Πατρίς» και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τα κρίσιμα έργα υποδομής στην Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Στο πάνελ συμμετείχαν ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ενώ τη συζήτηση συντόνιζε ο δημοσιογράφος του ypodomes.com, Νίκος Καραγιάννης.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, στην τοποθέτησή του, τόνισε τη σημασία της ανάπτυξης υποδομών για την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, αναφέροντας ότι τα έργα αυτά αποτελούν θεμέλιο για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Ο κ. Πτωχός υπογράμμισε ότι οι υποδομές πρέπει να καλύπτουν μια ευρεία γκάμα αναγκών, από οδικά δίκτυα και αντιπλημμυρικά έργα έως έργα διαχείρισης νερού και περιβαλλοντικής προστασίας. Εξήγησε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου εργάζεται συστηματικά για την υλοποίηση αυτών των έργων, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες σε έργα υποδομής.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, τόνισε πως η υλοποίηση του δρόμου «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα» είναι «βαθύτατα αναπτυξιακή, πέρα από την σημαντικότητά στον τομέα της οδικής ασφάλειας». Μάλιστα, ανέφερε πως θα κατατεθεί και κοινή πρωτοβουλία με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, για την κατασκευή του δρόμου, που θα αναφέρεται στην τεκμηρίωση της σημασίας και της σπουδαιότητάς του ώστε να μην μείνει στις μελέτες.

Στο πλαίσιο του Olympia Forum V, που διεξήχθη στην Ολυμπία, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, υπογράμμισε τη σημαντικότητα των οδικών δικτύων για την περιφερειακή ανάπτυξη, τονίζοντας ότι τέτοια έργα συμβάλλουν στην ενίσχυση της οικονομίας και της κοινωνικής ευημερίας των περιοχών που εξυπηρετούν. Αναφέρθηκε, επίσης, σε πολλά εμβληματικά έργα που αφορούν όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και στάθηκε στη σημασία των έργων διαχείρισης υδάτων και αντιπλημμυρικής προστασίας. Εξήγησε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλα αρδευτικά έργα, αλλά και άλλα που χρήζουν επιτάχυνσης των διαδικασιών.

Επίσης, αναφέρθηκε σε κρίσιμες δράσεις, όπως η αντιδιαβρωτική προστασία και η αντιμετώπιση των πτώσεων βράχων, που είναι σημαντικές για την ασφάλεια των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της ευρυζωνικότητας ως βασική υποδομή που ενισχύει τη σύγχρονη κοινωνία και οικονομία.

Στο ίδιο πάνελ, o Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, αρμόδιος για θέματα υποδομών, Νίκος Ταχιάος, ανακοίνωσε την προτεραιοποίηση τμημάτων του έργου του Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα που θα ξεκινήσει από τον Πύργο μέχρι τον κόμβο του Αλφειού, το οποίο θα αποκοπεί και θα επισπευσθεί, ενώ για τα υπόλοιπα τμήματα θα αναζητηθούν χρηματοδοτήσεις και αναφέρθηκε σε μία σειρά έργων που αφορούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης στην τοποθέτηση του ανέφερε ότι η ανάπτυξη της χώρας για πολλά χρόνια λειτουργούσε κεντροβαρώς προς την ανατολή και το κέντρο, κάτι όμως που σήμερα αρχίζει να αναστρέφεται, με σημαντικότερο παράδειγμα την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου της “Ολυμπίας Οδού” και της “Πατρών – Πύργου”.

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Σημαντικές ειδήσεις. Καλοδεχουμενη η άποψη του κου Πτωχου και η κοινή πρωτοβουλία με τον κο Φαρμακη. Είδηση εξισου σημαντική και η πιθανότατη συνεχιση του δρόμου μέχρι τον Αλφειό. Ελπίζουμε να επιβεβαιωθεί. Κάθε αρχη και δύσκολη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button