Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

«Συμβούλιο της Ευρώπης και Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο Κόσμος σε Μετάβαση» – Εκδήλωση στο Μέγαρο Χορού

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας εκδήλωση με θέμα: «Συμβούλιο της Ευρώπης και Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο Κόσμος σε Μετάβαση».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Καλαμάτας, με αφορμή την υπογραφή από το Συμβούλιο της Ευρώπης της πρώτης διεθνούς συνθήκης για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τις σχετικές προβλέψεις της σε τομείς όπως η Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και το Επιχειρείν.

Η παρουσίαση έγινε από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θεόδωρο Ρουσόπουλο.

Σε χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Καλαμάτας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Θανάσης Βασιλόπουλος επεσήμανε τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης σε μία εποχή που οι τεχνολογικές εξελίξεις τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, υπογραμμίζοντας ότι η αξιοποίηση των νέων δυνατοτήτων που παρέχει η τεχνολογία πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες.

Ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε, επίσης, ότι οι “έξυπνες πόλεις” δεν αποτελούν ένα σενάριο που έρχεται από το μέλλον, αλλά μια πραγματικότητα με στόχο να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών, βελτιώνοντας την καθημερινότητά τους, ενώ αναφορά υπήρξε και στην συμμετοχή της Καλαμάτας στην ευρωπαϊκή αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Δρ. Παναγιώτης Τζαβάρας, καθηγητής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ τον συντονισμό είχε ο δημοσιογράφος Θέμης Κανελλόπουλος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button