Τοπικά Νέα

“Αρκετά με την αδράνεια: Ώρα να ενώσουμε δυνάμεις για το μέλλον των Γαργαλιάνων!”

του Φώτη Παναγιωτακόπουλου

Αγαπητοί συμπολίτες μου,

Απαντώντας στο κάλεσμα του Προέδρου της Κοινότητας Γαργαλιάνων κ. Αριστομένη Καραχάλιου και όλων των μελών του Τοπικού Δημοτικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων, νιώθω την ανάγκη να υποστηρίξω την πρωτοβουλία των. Είναι σημαντικό να παρευρεθούμε στη συνάντηση της Δευτέρας, 21 Οκτωβρίου 2024, στη Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων, ώστε να ενημερωθούμε για την πορεία του Τοπικού Συμβουλίου και να συζητήσουμε τα προβλήματα της πόλης μας. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που μας δίνεται να συμμετέχουμε ενεργά στη διαμόρφωση των αποφάσεων που αφορούν τον τόπο μας.

Συμφωνώ απόλυτα με την κίνηση του Τοπικού Στμβουλίου, καθώς σπάνια έχουμε δει (εγώ δεν θυμάμαι) στο παρελθόν τέτοιες ανοιχτές προσκλήσεις από το Τοπικό Συμβούλιο προς τους δημότες. Αυτή η πρόσκληση δείχνει έναν δρόμο για συλλογικό διάλογο και συνεργασία. Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορώ να παραβλέψω ότι υπάρχουν συμπολίτες μας που, λόγω πολιτικών διαφορών, αντιδρούν σε κάθε θετική προσπάθεια της Τοπικής Αρχής και προσπαθούν να υπονομεύσουν κάθε πρωτοβουλία, χωρίς να αναγνωρίζουν τα οφέλη για την πόλη μας.

Η συνάντηση αυτή δεν αφορά πολιτικές παρατάξεις ή προσωπικές ατζέντες. Αφορά την πρόοδο των Γαργαλιάνων. Όσοι δεν συμφωνούν με τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα προβλήματα, θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν επώνυμα και δημόσια τις θέσεις τους και όχι με ψευδώνυμα, βρισιές και συκοφαντίες στο FB. Είναι ευθύνη όλων μας να αναζητήσουμε λύσεις και να συμμετάσχουμε στον διάλογο για το καλό της πόλης. Ας βρεθούμε όλοι στη συνάντηση, ας συζητήσουμε και ας διεκδικήσουμε συλλογικά το μέλλον της πόλης μας.

Η κατάντια μας, η υποβάθμιση μας από Δήμο σε Κοινότητα, είναι αποτέλεσμα της αδιαφορίας μας και του ωχαδερφισμού μας πριν 15 χρόνια, για όσα γίνονταν τότε στο Δήμο Γαργαλιάνων. Ενώ το Υπουργείο Εσωτερικών τότε, ήταν σύμφωνο με τις ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Γαργαλιάνων και Χώρας για την δημιουργία του νέου Δήμου Νέστορος με πρωτεύουσα τους Γαργαλιάνους, ξαφνικά κάτι έγινε… και από μελλοντική πρωτεύουσα του Δήμου Νέστορος καταντήσαμε Κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας με πρωτεύουσα την Κυπαρισσία. Αυτή η απαξίωση των Γαργαλιάνων ήταν αποτέλεσμα της αδιαφορίας μας και της τυφλής εμπιστοσύνης μας σε μερικούς πολιτικάντηδες που αποφάσιζαν για εμάς, χωρίς εμάς… Πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι παραιτήθηκαν τότε σε ένδειξη διαμαρτυρίας και μπράβο τους. Όσοι έμειναν δυστυχώς ήταν αρκετοί να μας κάνουν “χωριό”, όπως και έκαναν… Δεν σκέφτηκαν το μέλλον των Γαργαλιάνων και αυτό πληρώνουμε σήμερα. Έτσι γίναμε πλέον μια Κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας, που απαξιώνεται κάθε χρόνο και πιο πολύ…

Πρέπει να είμαστε Ενεργοί Πολίτες και όχι μοιραίοι και άβουλοι ψηφοφόροι

Πρέπει να ελέγχουμε καθημερινά τις θέσεις των Δημοτικών Συμβούλων Τριφυλίας που ψηφίστηκαν από τους Γαργαλιανιώτες για να στηρίζουν τα συμφέροντα των Γαργαλιάνων και όχι να πηγαίνουν κόντρα στο καλό της πόλης μας, με το να ψηφίζουν αποφάσεις που βλάπτουν τους Γαργαλιάνους ή να απουσιάζουν από τις κρίσιμες ψηφοφορίες λόγω ασθένειας…

Πρέπει να στηρίξουμε το Τοπικό Δημοτικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων στην προσπάθειά τους, για το καλό της πόλης μας.

Πρέπει να στηρίζουμε τους ανθρώπους που έχουν το θάρρος να αντιταχθούν στις πιέσεις και τα συμφέροντα και να προασπίζονται με ανιδιοτέλεια και αποφασιστικότητα τα δικαιώματα και τα συμφέροντα όλων των Γαργαλιανιωτών.

Το συμφέρον του τόπου μας πρέπει να είναι πάνω από όλα, χωρίς πολιτικές διαφορές ή προσωπικά οφέλη. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να πετύχουμε τα καλύτερα για τους Γαργαλιάνους.

Με σεβασμό,

Φώτης Παναγιωτακόπουλος

Σχετικά Άρθρα

5 Σχόλια

  1. Είσαι από αυτούς που έφεραν τον Λεβεντακη στην εξουσία για μια ακόμα θητεία λούσου τον τώρα. Και μην μας λες ότι νοιάζεσαι για το καλό της πόλης μας μέσω πληκτρολόγιο πάρε πρωτοβουλία και μπες μπροστά έχεις τη δύναμη

    1. ΕΣΕΝΑ ΡΡ ΓΕΙΤΟΝΑ ΤΗ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΡΑ ΤΟΥ(ΚΟΥΝΑΒΗΣ-ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΣ-ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΥΡΙΛΙΩΝΗΣ)ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΕΣΜΑ ΜΟΝΟ.1 ΒΡΩΜΟΝΕΡΙ 2 ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ 3 ΓΗΠΕΔΟ 4 ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ 5 ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ 6 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ 7 ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ8 ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΤΑ ΝΑΒΑΡΙΝΟ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΟΕΩΩΩ.ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΟΥ.ΜΗΠΩΣ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΗ ΛΑΘΟΣ.ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΧΟΥΝ Τ”ΟΝΟΝΑ ΤΟΥ ΡΕΚΟΥ.

      1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙ…ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΩΤΗ ΛΕΩ ΠΟΥ ΑΠΟ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ, ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ… ΧΑΡΗ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΡΙΤΙΚΑΡΧΗΣ..

    2. Αγαπητέ “Γείτονα”,
      Αν είχες το θάρρος να εκφράσεις τη γνώμη σου επώνυμα, ίσως να έδειχνες και τον σεβασμό που απαιτείται σε σοβαρές συζητήσεις για τα κοινά. Αλλά αφού προτίμησες την ανωνυμία, ας μιλήσουμε ευθέως:
      Δεν έχω προσωπικά με κανέναν Δήμαρχο – ούτε τον σημερινό, ούτε τους προηγούμενους. Αυτό που με νοιάζει είναι το μέλλον των Γαργαλιάνων. Η δημόσια κριτική που αφορά τα συμφέροντα του τόπου μας δεν είναι εχθρότητα. Αν θεωρείς την υπεράσπιση της πόλης “εχθρότητα”, μάλλον θα πρέπει να επανεξετάσεις τη στάση σου. Η υποχρέωση του κάθε Ενεργού Πολίτη, να ελέγχει τον εκλεγμένο, να τον κρίνει δημόσια και να απαιτεί Δικαιοσύνη. Αν δεν το κάνει, είναι ένας κανονικός ραγιάς ή σγούφτης στα παλιά Γαργαλιανιώτικα…
      Αν εσύ επιλέγεις τη σιωπή μπροστά σε αδικίες ή αυθαιρεσίες, είναι δικό σου θέμα. Εγώ δεν θα το κάνω.
      Και δεν θα κλείσω τα μάτια μπροστά σε προβλήματα όπως το Γηροκομείο, τα Λουτρά Βρωμονερίου, το ακατάλληλο νερό ή το κάψιμο των σκουπιδιών. Δεν κυνηγώ καρέκλες ούτε έχω ανάγκη κανέναν. Και ναι, σου έχω ξαναπεί (με αποδείξεις μάλιστα), ότι τον δρόμο μπροστά στο σπίτι μου εγώ τον πλήρωσα.
      Αυτό λέγεται αξιοπρέπεια και ευθύνη απέναντι στον τόπο μου… ήταν μια μικρή “Δωρεά στο Δήμο”!
      Αν θες να συζητήσουμε σοβαρά, βγάλε τη μάσκα της ανωνυμίας και έλα με επιχειρήματα. Οι υποταγές στην εξουσία δεν εξυπηρετούν τον τόπο μας.
      Πιθανόν, όλα όσα σου λέω είναι για σένα ακαταλαβίστικα…
      Το ξέρω γείτονα και λυπάμαι.

      Φώτης Παναγιωτακόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button