Κόσμος

Επίτευγμα από το μέλλον: Aνθρωποι αντάλλαξαν για πρώτη φορά μηνύματα μέσα από τα όνειρά τους

Για πρώτη φορά στην ιστορία, δύο άνθρωποι κατάφεραν να επικοινωνήσουν μέσα από τα όνειρά τους. Το ιστορικό επίτευγμα πραγματοποιήθηκε χάρη σε ερευνητές της REMspace. Από την έρευνα προέκυψε ότι τα διαυγή όνειρα μπορούν να ξεκλειδώσουν νέες διαστάσεις στην ανθρώπινη επικοινωνία.

Χάρη σε ειδικά σχεδιασμένο εξοπλισμό, οι δύο πρωταγωνιστές αντάλλαξαν ένα απλό μήνυμα, κατά την διάρκεια των ονείρων τους.

Ως διαυγές όνειρο χαρακτηρίζεται το φαινόμενο όπου ένας άνθρωπος γνωρίζει ότι ονειρεύεται, ενώ βρίσκεται σε κατάσταση ονείρου.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι ο ύπνος REM (Rapid Eye Movement, η κατάσταση ύπνου μέσα στην οποία συμβαίνουν τα περισσότερα όνειρα) και οι γνώσεις μέσα από αυτό το πεδίο, θα φέρουν επανάσταση στον ανθρώπινο πολιτισμό και θα είναι η επόμενη μεγάλη ανακάλυψη μετά το AI.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η κατάσταση ύπνου REM επιτρέπει στα άτομα να μεταφερθούν μέσα σε μια πλήρως ανεπτυγμένη πραγματικότητα στην οποία μπορούν να δουν, να ακούσουν, να αγγίξουν, να μυρίσουν και να βιώσουν ευχαρίστηση ή πόνο, να αλλάξουν το σώμα τους και το φύλο τους. Σε αντίθεση με την φυσική πραγματικότητα, ο ύπνος REM είναι απελευθερωμένος από περιορισμούς και κανόνες.

 

Επιτυχημένο το 1ο πείραμα – Ζωντανή επικοινωνία το μεγάλο στοίχημα των ερευνητών

 

Η έρευνα έλαβε χώρα στις 24 Σεπτεμβρίου και οι δύο συμμετέχοντες στο πείραμα βρίσκονταν στα σπίτια τους την ώρα του ύπνου. Πάνω τους είχε τοποθετηθεί ένας ειδικά σχεδιασμένος εξοπλισμός, χάρη στον οποίο οι επιστήμονες κατέγραφαν τα εγκεφαλικά κύματα των δύο ανθρώπων και διάφορα άλλα πολυυπνογραφικά δεδομένα.

Ως τέτοια θεωρούνται τα δεδομένα που συλλέγονται από την καταγραφή του αναπνευστικού συστήματος, της καρδιάς, των μυών και της θέσης του σώματος κατά την διάρκεια του ύπνου.

Όταν ο διακομιστής εντόπισε ότι ο πρώτος συμμετέχων βίωνε ένα διαυγές όνειρο, του έστειλε μέσω ακουστικών μια λέξη Remmyo – μιας γλώσσας ονείρων που δημιούργησαν οι ερευνητές της REMspace και ανιχνεύεται μέσω αισθητήρων. Ο συμμετέχων στο πείραμα επανέλαβε την λέξη στο όνειρό του και η απάντηση καταγράφηκε από το σύστημα.

Η δεύτερη συμμετέχουσα του πειράματος εισήλθε σε διαυγές όνειρο 8 λεπτά αργότερα και τότε οι ερευνητές της απέστειλαν το αποθηκευμένο μήνυμα. Μόλις ξύπνησε επιβεβαίωσε στους ερευνητές ότι το έλαβε και με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε η πρώτη επιτυχημένη επικοινωνία ανθρώπων μέσω ονείρων.

Η εταιρεία μετατοπίζει πλέον τα ενδιαφέροντά της στην άμεση επικοινωνία μεταξύ 2 ανθρώπων κατά την διάρκεια των ονείρων τους. Η διαδικασία αυτή μπορεί να κρίνεται ως ιδιαίτερα περίπλοκη, ωστόσο η εταιρεία αισιοδοξεί ότι θα μπορέσει να την φέρει εις πέρας μέσα στους επόμενους μήνες.

«Μέχρι χθες η επικοινωνία μέσω ονείρων θεωρούνταν επιστημονική φαντασία. Στο μέλλον θα είναι τόσο κοινό που δεν θα μπορούμε να φανταστούμε τις ζωές μας χωρίς αυτήν την τεχνολογία», ανέφερε ο Michael Raduga, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της REMspace.

huffingtonpost.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button