Αγροτικά

Ελαιόλαδο τιμή: Πόσο θα πληρώσουμε φέτος

Παρά το περιορισμένο ενδιαφέρον, έχει ξεκινήσει και η συγκομιδή των βρώσιμων ελιών.

Νέες εκτιμήσεις υπάρχουν για την τιμή στο ελαιόλαδο ενώ με το αγουρέλαιο ανοίγει η αυλαία της ελαιοκομικής περιόδου στο Λασίθι, όπου η τιμή του εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 10 ευρώ.

Παράλληλα, ξεκίνησε η συγκομιδή των βρώσιμων ελιών, που θα βγουν το επόμενο διάστημα στην αγορά. Σε υψηλότερη τιμή από την υπόλοιπη Κρήτη, το ελαιόλαδο περσινής σοδειάς της Σητείας, που, σύμφωνα με τον Αγροτικό Σύλλογο και όπως μεταδίδει το neaktiti.gr, αγγίζει τα 8 ευρώ, ενώ σε άλλες περιοχές σύμφωνα με το ΣΕΔΗΚ ανέρχεται σε 6,70 ευρώ

 

Παράλληλα, στη Σητεία, υπάρχουν διαθέσιμες ποσότητες ελαιολάδου από την περασμένη σεζόν. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου, έχουν απομείνει πλέον 500 έως 600 τόνοι, και η τιμή ανέρχεται στα 8 ευρώ το κιλό. Την ίδια ώρα, Σύμφωνα με το ΣΕΔΗΚ η Κρήτη πουλάει το ελαιόλαδο περσινής εσοδείας από 6,70 ευρώ μέχρι 6,80 ευρώ.

Παρά το περιορισμένο ενδιαφέρον, έχει ξεκινήσει και η συγκομιδή των βρώσιμων ελιών. Όπως περιγράφει παραγωγός που ασχολείται περίπου 12 χρόνια με τον κλάδο, οι κορονέικες ελιές είναι έτοιμες και αναμένεται να βγουν το επόμενο διάστημα στην αγορά. Πάντως, όπως προμηνύουν αγρότες, αναμένεται η παραγωγή να είναι μειωμένη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα έξοδά τους. Το λιομάζωμα όπως όλα δείχνουν, θα ξεκινήσει στο Λασίθι το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button