Ελλάδα

Ηλιούπολη: Εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στην κατοχή 23χρονου φοιτητή

Εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών ηλικίας κάτω των 15 ετών, τα οποία διαμοίραζε μέσω διαδικτύου, είχε στο κινητό του τηλέφωνο, σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και σε δυο σκληρούς δίσκους, ένας 23χρονος φοιτητής που συνελήφθη στην Ηλιούπολη.

Τα στελέχη της διεύθυνσης δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος έφτασαν στην σύλληψη του νεαρού που εργάζεται ως λογιστής, μετά από πληροφορίες που τέθηκαν υπόψιν τους από συναδέλφους τους στο εξωτερικό μετά από επιχείρηση ευρείας κλίμακας που πραγματοποίησαν.

Τα ψηφιακά ίχνη ενός εκ των ατόμων που κατέβαζαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας, οδήγησαν τις αρχές στην Ελλάδα. Όπως διαπιστώθηκε ο 23χρονος είχε καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση σε συγκεκριμένη διαδικτυακή εφαρμογή όπου και διαμοίρασε το επίμαχο υλικό. Ακολούθησε αίτημα άρσης απορρήτου ενώ κατόπιν επικοινωνίας με της δίωξης με παρόχους διαδικτύου, κατέστη εφικτός ο εντοπισμός της ταυτότητας του 23χρονου και το σπίτι που διαμένεις την Ηλιούπολη.

Το πρωί της Πέμπτης (17/10), κλιμάκιο της διωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 23χρονου όπου εντόπισαν ένα κινητό τηλέφωνο, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα usb και δυο εσωτερικούς σκληρούς δίσκους. Από την επιτόπια έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε η ύπαρξη των αρχείων σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων με τον 23χρονο να συλλαμβάνεται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

thetoc.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button