Κόσμος

Πρωτοφανές φιάσκο-Έφτιαξαν αυτοκινητόδρομο που δεν έχει χρησιμοποιηθεί για 10 χρόνια

Αυτοκινητόδρομος 17,6 χιλιομέτρων εγκαταλείφθηκε πριν από 9 χρόνια και έκτοτε δεν είχε την τύχη να φιλοξενήσει κάποιο αυτοκίνητο.

Καταδικασμένος να… ζει στη μοναξιά είναι ένας αυτοκινητόδρομος μήκους 17,6 χλμ., ο οποίος εγκαινιάστηκε πριν από μία δεκαετία, χωρίς ωστόσο να προσφέρει τις υπηρεσίες του με αποτέλεσμα να παραπέμπει σε μια στοιχειωμένη υποδομή.

Πρόκειται για τον γερμανικό αυτοκινητόδρομο Α4, τμήμα του οποίο κατασκευάστηκε το 2014 με σκοπό να δοθεί στην κυκλοφορία. Παρ’ όλα αυτά, η απόφαση για επέκταση ενός γειτονικού ορυχείου άλλαξε άρδην τα σχέδια με αποτέλεσμα ο πολλά υποσχόμενος τότε δρόμος να μην αξιοποιηθεί ποτέ.

στοιχειωμένος δρόμος

Αντί να παραδοθεί στην κυκλοφορία, το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου αφέθηκε στην τύχη του και στα στοιχεία της Φύσης, τα οποία ανέλαβαν να αποκαταστήσουν την τάξη και να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος.

Η μόνη ανθρώπινη παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε έκτοτε ήταν η αφαίρεση της οδικής σήμανσης και η δημιουργία ενός μικρού ηλιακού πάρκου με φωτοβολταϊκά πάνελ ισχύος 750 kW.

στοιχειωμένος δρόμος

Ακόμα και μια οδική γέφυρα η οποία κατασκευάστηκε κατά μήκος των 17,6 χιλιομέτρων, έμεινε στα αζήτητα, διεκδικώντας όχι άδικα τον τίτλο της πιο στοιχειωμένης.

Με δεδομένο μάλιστα ότι η λειτουργία του ορυχείου δεν πρόκειται να τερματιστεί μέχρι το 2040, το ενδεχόμενο τα 17,6 χιλιόμετρα του Α4 της γερμανικής Autobahn να ενταχθούν στο οδικό δίκτυο της χώρας θεωρείται απίθανο.

στοιχειωμένος δρόμος

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι μετά το τέλος της λειτουργίας του ορυχείου, η περιοχή στην οποία έχει πραγματοποιηθεί η εξόρυξη πρόκειται να πλημμυρίσει με νερό και να δημιουργήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση λίμνη της Γερμανίας, μετά τη λίμνη της Κωνστάντζα. Η τελευταία βρίσκεται στα σύνορα με το Λιχτενστάιν και καταλαμβάνει 536 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

carandmotor.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button