Πολιτική

Πυρά κυπριακών ΜΜΕ κατά Σαμαρά: Προκλητικά εκτός ορίων – Μας κουνάει το δάχτυλο

Με αιχμηρό τρόπο και έντονη ενόχληση σχολιάζουν τα κυπριακά ΜΜΕ την ομιλία του Έλληνα πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από την Κύπρο και το βήμα των βραβείων «Γυναίκες της Χρονιάς», την ώρα που έχει ξεκινήσει μια «νέα φάση» στην προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών.

Ο Αντώνης Σαμαράς πιστός στη σκληρή γραμμή για τα εθνικά θέματα, μίλησε για την ακολουθούμενη εξωτερική πολιτικής της χώρας στο Κυπριακό και το Αιγαίο, αφήνοντας βαριές αιχμές για επερχόμενες υποχωρήσεις.

«Με άκρατη κινδυνολογία και ως μεγάλος αυτόκλητος προστάτης των δικαίων της Κύπρου, ο Αντώνης Σαμαράς επιχείρησε να υποσκάψει την παρούσα προσπάθεια Λευκωσίας και Αθήνας για άρση του ατέρμονου αδιεξόδου στο Κυπριακό» γράφει ο «Πολίτης» της Κύπρου σε άρθρο του Χρίστου Γεωργίου.

Με φόντο τις συνομιλίες στη Νέα Υόρκη μεταξύ Κύπρου, Τουρκοκυπρίων και ΟΗΕ, που οδηγούν στη σύγκληση νέας άτυπης Πενταμερούς με τη συμμετοχή Ελλάδας, Τουρκίας και Ηνωμένου Βασιλείου, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων το site politis.com.cy: «Την ημέρα της αποτίμησης της πρώτης μετά από ένα μακροχρόνιο τέλμα προσπάθειας στο Κυπριακό μετά και την άτυπη τριμερή συνάντηση της Νέας Υόρκης από την πολιτική ηγεσία στην Κύπρο, ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς προκαλεί, με πολιτική ομιλία του στη Λευκωσία. Κατά τρόπο απαράδεκτο και εκτός θεσμικών πλαισίων, επιχείρησε με την παρέμβασή του να μεταφέρει στην Κύπρο τις πολιτικές και κομματικές του διαφωνίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά να κάνει εμμέσως και μαθήματα πατριωτισμού προς τους Κυπρίους και την κυπριακή κυβέρνηση».

Και το δημοσίευμα συνεχίζει κάνοντας λόγο για πολιτική αμετροέπεια εκ μέρους του Αντώνη Σαμαρά, που «παρουσιάζεται ως ένας εκ των μοναδικών και ανησυχούντων πατριδοκάπηλων για το μέλλον της Κύπρου».

Μάλιστα, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στους υπαινιγμούς του Αντώνη Σαμαρά για «νέους εμπαιγμούς που μαγειρεύονται σε βάρος της Κύπρου» και τη σύνδεση με το Αιγαίο, λέγοντας πως  «μετά και το τέλος της αποτυχημένης πρωθυπουργικής του θητείας, για μια ακόμη φορά έφθασε στη Λευκωσία για να συγχρονιστεί με όλους εκείνους οι οποίοι έχουν ενσωματώσει στο είναι τους τη διχοτομική τους στάση στην Κύπρο» και «προκαλεί θυμηδία να δηλώνει ότι επιχειρείται “στην Κύπρο μια συγκαλυμμένη διχοτόμηση με ευθύνη της Αθήνας” και προφανώς και της πολιτικής ηγεσίας στη Λευκωσία».

«Μας κουνάει το δάχτυλο»

Με εμφανή ενόχληση ο «Πολίτης» αναφέρει πως ο Αντώνης Σαμαράς «μας κουνάει το δάχτυλο 50 χρόνια μετά την εισβολή αλλά και 60 χρόνια μετά τη δημιουργία της πράσινης γραμμής».

Όπως λέει αναφερόμενο στις βαριές εκφράσεις του πρώην πρωθυπουργού για «”ήρεμα νερά” που οδηγούν σε σιωπηλή αποδοχή τετελεσμένων και φέρνουν πάντα τεράστιες φουρτούνες»: «Κατέβηκε στη Λευκωσία ένας πολιτικός που δεν έχει πλέον καμία σχέση με τη ρέουσα πολιτική πρακτική, έχοντας την ψευδαίσθηση πως θα μπορούσε να πάρει λίγη πολιτική λάμψη, να υποσκάψει με “υποθέσεις” που διατηρεί στα κατάστιχα του εγκεφάλου του, αλλά και με απίστευτο θράσος, κάθε κίνηση που αφορά τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων η οποία θα μπορούσε να έχει καταλυτική σημασία για την επανένωση της Κύπρου».

Και συνεχίζει: «Κατέβηκε ακόμη μια φορά στην Κύπρο για να κάνει τη γνωστή παραπολιτική του, την οποία εφαρμόζει εδώ και πολλά χρόνια και την οποία ορισμένοι στη Λευκωσία της αποδίδουν σωτήρια χαρακτηριστικά».

«Να μας λείπουν οι συμβουλές και οι παραινέσεις του κύριου Σαμαρά» καταλήγει το άρθρο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button