Lifestyle

Joker: Folie à Deux: Πόσα χρήματα θα χάσει η WB από το αποτυχημένο sequel

Η δεύτερη ταινία Joker έχει βάλει πλώρη για μια ζημιά που μπορεί να φτάσει και τα 200 εκατομμύρια δολάρια, καθώς συνεχίζει να έχει απογοητευτικά νούμερα στο Box Office μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε από κοινό και κριτικούς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety, που επικαλείται αναλυτές της βιομηχανίας του θεάματος, η ταινία αναμένεται να κερδίσει συνολικά 65 εκατομμύρια δολάρια στο box office της Βόρειας Αμερικής και περίπου 215 στις άλλες αγορές. Το ποσό αναμένεται να φτάσει δηλαδή τα 280 εκατομμύρια δολάρια, που είναι μικρότερο από τα 300 εκατομμύρια που κόστισε η παραγωγή και η προώθηση της ταινίας.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε ότι από τα 280 εκατομμύρια πρέπει να αφαιρεθούν τα έσοδα που πρέπει να λάβουν οι κινηματογραφικές αίθουσες που όλο αυτό το διάστημα προβάλουν την ταινία. Αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, σημαίνει ότι η ταινία θα έπρεπε να κερδίσει περίπου 450 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να βγάλει τα έξοδά της. Σε μια προσπάθεια να μειωθεί η…χασούρα, η WB εξετάζει το ενδεχόμενο να εντάξει την ταινία σε πλατφόρμες streaming νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Με βάση όλα τα παραπάνω, οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η ταινία θα μπορούσε να προκαλέσει στους παραγωγούς της, απώλειες μεταξύ 125 και 200 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό ανάγκασε την WB να πάρει θέση αμφισβητώντας αυτά τα στοιχεία, λέγοντας ότι «οποιεσδήποτε εκτιμήσεις από ανώνυμους “ειδικούς” ή “αντίπαλα στελέχη” είναι κατάφωρα λανθασμένες και συνεχίζουν την τάση να παρουσιάζουν τις φήμες ως δεδομένα».

Χαοτική η διαφορά με την πρώτη ταινία

Όλα αυτά έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την υποδοχή που έτυχε η πρώτη ταινία Τζόκερ. Με τον ίδιο πρωταγωνιστή, τον Χοακίν Φίνιξ, και σκηνοθέτη των Τοντ Φίλιπς, το πρώτο Τζόκερ κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο φεστιβάλ της Βενετίας το 2019, ενώ ο γνωστός ηθοποιός κέρδισε το Όσκαρ για την ερμηνεία του. Σε ό,τι έχει να κάνει με το box office, η ταινία κέρδισε 1,08 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

H ευθύνη για την αποτυχία του Folie à Deux αποδόθηκε σε διάφορους παράγοντες. Η απροσδόκητη επιτυχία της πρώτης ταινίας έφερε τον Φίλιπς, σκηνοθέτη και σεναριογράφο, σε ισχυρή θέση, επιτρέποντας του, σύμφωνα με πληροφορίες, να αγνοήσει ή να παρακάμψει κάποιες εκκλήσεις της DC Studios. Εκ των υστέρων μπορούμε να πούμε ότι η απόφαση να μετατρέψει την ταινία σε μιούζικαλ με συμπρωταγωνίστρια την Lady Gaga φαίνεται ότι απομάκρυνε πολλούς φίλους των κομικς, ένα ζωτικό μέρος του κοινού για να έχει μια τέτοια ταινία επιτυχία.

Σημαντικό ρόλο στην αποτυχία της ταινίας έπαιξε και το διογκωμένο κόστος παραγωγής. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Φίνιξ και Φίλιπς έλαβαν από 20 εκατομμύρια δολάρια ο καθένας, ενώ η Lady Gaga αμείφθηκε με 12 εκατομμύρια δολάρια για την ερμηνεία της.

economistas.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button