Ελλάδα

Δύο παιδιά μεταξύ των τεσσάρων νεκρών στο ναυάγιο της Κω – Σώθηκε βρέφος

Την τελευταία τους πνοή άφησαν στην Κω τέσσερις μετανάστες, μετά από ναυάγιο τα ξημερώματα της Τετάρτης 16/10. Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν δύο παιδιά ενώ οι διασώστες κατάφεραν να σώσουν βρέφος το οποίο εντοπίστηκε να τρέμει και είχε αλλάξει χρώμα.

Το ναυάγιο σημειώθηκε στην περιοχή Ψαλίδι. Τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους ήταν τριών και πέντε ετών αντίστοιχα και στη βάρκα που βούλιαξε υπολογίζεται ότι επέβαιναν 31 άνθρωποι.

Ναυάγιο με μετανάστες στην Κω
Εικόνα από τη μεταφορά των μεταναστών

Η παιδίατρος που κλήθηκε στο νοσοκομείο του νησιού και αντίκρισε τα δύο παιδιά νεκρά όπως μετέδωσε η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» είναι συγκλονισμένη.

Ανάμεσα στα παιδιά βρέθηκε και ένα βρέφος το οποίο έτρεμε και είχε αλλάξει χρώμα, ωστόσο κατάφερε να μείνει στην ζωή. Τα άλλα δύο άτομα που βρέθηκαν νεκρά ήταν γυναίκες.

Ναυάγιο με μετανάστες στην Κω
Το βρέφος που σώθηκε

Συνελήφθη ύποπτος που φέρεται να είναι ο διακινητής

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός ατόμου, το οποίο φέρεται να είναι ύποπτο για την παράνομη διακίνηση των μεταναστών. Το εν λόγω άτομο φαίνεται πως καθοδηγούσε τη βάρκα στην πορεία της.

Τρία πλωτά σκάφη συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης.

Ναυάγιο με μετανάστες στην Κω

Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν άσχημες, ωστόσο η βάρκα ήταν υπερπληθής.

newsbeast.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button