Αστυνομικά

Σε οριακό σημείο οι Λιμενικές Αρχές στη Νότια Πελοπόννησο

Αυξημένος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου, καθώς οι Λιμενικές Αρχές της περιοχής αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα υποστελέχωσης.

Όπως αναφέρει η Ένωση σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, το προσωπικό βρίσκεται στα όριά του, λόγω της σταθερής μείωσης των υπηρετούντων στελεχών τα τελευταία χρόνια.

Αυξημένος φόρτος εργασίας

Οι Λιμενικές Αρχές σε περιοχές όπως το Γύθειο, η Νεάπολη Βοιών, η Καλαμάτα και η Πύλος, καλούνται να διαχειριστούν σημαντικά περιστατικά, συχνά με ανεπαρκή αριθμό προσωπικού, ενώ η αυξανόμενη τουριστική κίνηση επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το ήδη φορτωμένο πρόγραμμα των λιμενικών. Η Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, για παράδειγμα, υπολειτουργεί εδώ και μία δεκαετία, ενώ αντιμετωπίζει συνεχώς περιστατικά που απαιτούν άμεση παρέμβαση και συντονισμό.

Η έλλειψη προσωπικού έχει οδηγήσει σε υπερβολική εργασιακή πίεση, η οποία, όπως επισημαίνεται, δεν περιορίζεται μόνο στον επαγγελματικό χώρο, αλλά επηρεάζει άμεσα την ψυχολογική κατάσταση των λιμενικών και τις οικογένειές τους. «Οι συνάδελφοι δεν είναι μηχανές», τονίζει η Ένωση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Γερνάει το προσωπικό

Η υποστελέχωση συνοδεύεται από το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των υπηρετούντων λιμενικών έχει αυξηθεί σημαντικά, κάτι που προσθέτει στην εργασιακή κόπωση. Παράλληλα, πολλά στελέχη αναγκάζονται να ενισχύουν άλλες περιοχές, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι ήδη περιορισμένες δυνάμεις των Λιμενικών Αρχών της Νότιας Πελοποννήσου.

Την ίδια στιγμή, η περιοχή έχει ενισχυθεί με νέα επιχειρησιακά μέσα, τα οποία όμως στελεχώνονται με το ήδη υπάρχον προσωπικό, επιβαρύνοντας περαιτέρω τις Λιμενικές Αρχές. Η κατάσταση, όπως αναφέρουν οι λιμενικοί, γίνεται όλο και πιο δύσκολη, με το προσωπικό να αντιμετωπίζει εξάντληση.

Άμεση ανάγκη για νέους λιμενικούς

Η Ένωση καλεί τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος να λάβει άμεσα μέτρα και να ενισχύσει τις Λιμενικές Αρχές της περιοχής, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους, χωρίς να θυσιάζεται η προσωπική τους ζωή και ασφάλεια.

«Οι συνάδελφοι είναι άνθρωποι με οικογένειες και όχι μηχανές», καταλήγει η ανακοίνωση, ζητώντας επείγουσα δράση για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και τη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού.

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Δυστυχώς αυτό είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει τις υπηρεσίες αιχμής της Πελοποννήσου. Λιμενικό ,αστυνομία στο έλεος τους. Τεράστια υποστελέχωση παντού με προσωπικό κουρασμένο, γερασμένο έτοιμο να παραδωθεί ..χαμηλό ηθικό, πεσμένη ψυχολογία, χαμηλά αμοιβομενο….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button