Κόσμος

Ουκρανία: Ο δικτάτορας Κιμ στο πλευρό του Πούτιν

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπογράφοντος, υπάρχουν δεκάδες Βορειοκορεάτες στρατιωτικοί (πίσω από τις προωθημένες ρωσικές γραμμές στο Ντόνετσκ) σε ομάδες που «υποστηρίζουν συστήματα εκτοξευτών για πυραύλους KN-23». Ο δικτάτορας Κιμ Γιονγκ Ουν, ηγέτης της Βόρειας Κορέας, ταξίδεψε πέρυσι στη Ρωσία για μια Σύνοδο Κορυφής με τον Πούτιν, όπου οι δύο άνδρες ενίσχυσαν τους δεσμούς τους με μια μυστική συμφωνία εξοπλισμών.

Οι αποστολές πυρομαχικών της Πιονγκγιάνγκ ήσαν και είναι ζωτικής σημασίας για να επιτρέψουν στις ρωσικές δυνάμεις να προχωρήσουν σε έναν πόλεμο φθοράς στην Ανατολική Ουκρανία τους τελευταίους μήνες. Ωστόσο, φαίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι η συμφωνία υπερέβαινε την προμήθεια υλικού. Βορειοκορεάτες είναι μεταξύ των νεκρών μετά από μια ουκρανική πυραυλική επίθεση σε ρωσικά κατεχόμενα εδάφη κοντά στο Ντόνετσκ την περασμένη εβδομάδα. Ξένοι υπήκοοι έχουν πολεμήσει ως μισθοφόροι για τη Ρωσία, αλλά για τους Βορειοκορεάτες είναι η πρώτη φορά που μια δική τους κυβέρνηση στέλνει ένστολους για να υποστηρίξει τον επιθετικό πόλεμο της Μόσχας κατά του Κιέβου.

Ο Αντρέι Κοβαλένκο, επικεφαλής του Ουκρανικού Κέντρου για την Αντιμετώπιση της Παραπληροφόρησης, δήλωσε σε ανάρτησή του στο Telegram ότι ορισμένοι Βορειοκορεάτες πράγματι σκοτώθηκαν στη Ρωσία. Την περασμένη Τετάρτη, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε πυρομαχικά της Βόρειας Κορέας σε μια επίθεση που πραγματοποίησε σε αποθήκη στην περιφέρεια Μπριάνσκ (75 χλμ από τα ουκρανικά σύνορα).

Η συμμετοχή στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας δίνει στη Βόρεια Κορέα την ευκαιρία να δοκιμάσει όπλα, να αποκτήσει εμπειρία μάχης για τα στρατεύματά της και να ενισχύσει τη θέση της με έναν ισχυρό διεθνή σύμμαχο. Για τη Βόρεια Κορέα, η οποία προμήθευσε τη Ρωσία με πολλές οβίδες και πυραύλους, είναι ζωτικής σημασίας να μάθει πώς να χειρίζεται διαφορετικά όπλα και να αποκτά εμπειρία μάχης στον πραγματικό κόσμο. Αυτό μπορεί ακόμη και να είναι ένας κινητήριος παράγοντας πίσω από την αποστολή Βορειοκορεατών στρατιωτών, για να τους παρέχει ποικίλες εμπειρίες και εκπαίδευση εν καιρώ πολέμου.

Η Πιονγκγιάνγκ, μετά από δεκαετίες κυρώσεων υπό την ηγεσία του ΟΗΕ, με στόχο τα παράνομα προγράμματα βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων της, προσπαθεί να ενισχύσει τους δεσμούς της με τη Ρωσία και την Κίνα ως μέρος μιας συμμαχίας ενάντια στη «δυτική ηγεμονία και τον ιμπεριαλισμό». Η στρατηγική απέδωσε μερίσματα τον Μάρτιο, όταν η Ρωσία χρησιμοποίησε το βέτο της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να τερματίσει ουσιαστικά την παρακολούθηση των παραβιάσεων των κυρώσεων από τον ΟΗΕ, μια κίνηση που χαιρέτισε δημόσια η Πιονγκγιάνγκ.

eleftherostypos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button