Αγροτικά

Έκλεισαν την ελαιοκομική περίοδο οι Ισπανοί με εξαγωγές 86.847 τόνων και αποθέματα

Συνεχίστηκαν οι εξαγωγές ισπανικού ελαιολάδου τον Σεπτέμβριο και τελικά έμειναν και αποθέματα για τη νέα περίοδο, ενώ κάποιες μικρές ποσότητες φετινής επιτραπέζιας ελιάς πήγαν για ελαιοποίηση.

Συγκεκριμένα η ισπανική Υπηρεσία Πληροφοριών και Ελέγχου Τροφίμων (AICA) έδωσε στη δημοσιότητα τα τελικά στοιχεία της αγοράς ελαιολάδου, που αντιστοιχούν στον μήνα Σεπτέμβριο, τα οποία αναδεικνύουν μια εξαγωγή της 86.847 τόνων (χωρίς να περιλαμβάνονται οι εισαγωγές).

«Με αυτά τα δεδομένα ολοκληρώνεται η εκστρατεία της εμπορικής περιόδου 2023/2024 και στο τέλος θα έχουμε ένα απόθεμα 186.303 τόνων, που είναι αυτό που είχαμε προβλέψει», δηλώνει ο διευθυντής της ASAJA-Jaén, Luis Carlos Valero. Μάλιστα επισημαίνει ότι τον Σεπτέμβριο πήγαν για ελαιοποίηση μικρά μεγέθη επιτραπέζιων ελιών και είχαμε μια παραγωγή νέας εσοδείας ελαιολάδου της τάξης των 1.422 τόνων.

Όσον αφορά τα αποθέματα, από τους 186.303 τόνους, οι 77.489 τόνοι βρίσκονται σε ελαιοτριβεία. 107.841 στα συσκευαστήρια και 970 τόνοι τα κοινοτικά αποθέματα (Olivarero Communal Heritage).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button