Τοπικά Νέα

Κοινοβουλευτική αναφορά Χαρίτση για τις ζημιές από την ξηρασία στην ελαιοκαλλιέργεια

“Να εκτιμηθούν και να αποζημιωθούν άμεσα οι εκτεταμένες ζημιές στην ελαιοπαραγωγή λόγω της ξηρασίας»

Με κοινοβουλευτική του αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και Βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης ζητά τις άμεσες ενέργειες ώστε να εκτιμηθούν χωρίς καθυστέρηση οι εκτεταμένες ζημιές στην ελαιοπαραγωγή, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και τις ανομβρίας στην Μεσσηνία.

Ο Αλ. Χαρίτσης επισυνάπτει στην αναφορά του τις επιστολές εννέα Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων της Π.Ε. Μεσσηνίας και του ΑΕΣ-ΟΠ ΝΗΛΕΑΣ, στις οποίες αναφέρεται η ιδιαίτερα προβληματική κατάσταση που επικρατεί σε πολλές ελαιοπαραγωγικές περιοχές του νομού, όπου η παρατεταμένη ξηρασία και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού έχουν δημιουργήσει σοβαρότατες ζημιές στην επερχόμενη παραγωγή ελαιόλαδου, αλλά και στο φυτικό κεφάλαιο.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καλεί τον αρμόδιο Υπουργό ΥΠΑΑΤ για την άμεση αποστολή κλιμακίου Γεωπόνων για την καταγραφή των ζημιών και όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών που επλήγησαν από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: «Ζημιές από την ξηρασία στην ελαιοκαλλιέργεια».

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Αλέξανδρος (Αλέξης) Χαρίτσης καταθέτει ως αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τις σχετικές επιστολές,

α) του ΑΕΣ-ΟΠ ΝΗΛΕΑΣ

β) Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων της Π.Ε. Μεσσηνίας

που αφορούν τις εκτεταμένες ζημιές στην ελαιοπαραγωγή που προκλήθηκαν λόγω της ανομβρίας και του παρατεταμένου καύσωνα που έπληξε την ελαιοκομική περιοχή της Τριφυλίας αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Μεσσηνίας. Οι ανωτέρω φορείς αιτούνται την άμεση αποστολή κλιμακίου Γεωπόνων για την καταγραφή των ζημιών και όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών που επλήγησαν από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Επισυνάπτονται οι επιστολές.

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις σχετικές σας ενέργειες.

Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2024

Ο καταθέτων

Χαρίτσης Αλέξανδρος (Αλέξης)

Πρόεδρος της Κ.Ο. ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Βουλευτής Μεσσηνίας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button