ΑγροτικάΠελοπόννησος

Ηλεία: Έκοψαν 50 ελαιόδεντρα από χωράφι!

Ακόμα προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ που υπέστησαν, όταν είδαν το πρωί της Δευτέρας το λιοστάσι τους κατεστραμμένο, ο Κωνσταντίνος Γιαννίκος και ο εγγονός του Τάσος Τσούδας, από τη Νέα Φιγαλεία.

Όπως εξιστορούν στην εφημερίδα “Πατρίς”, οι δύο άντρες, η καταστροφή που έχουν υποστεί είναι πάρα πολύ μεγάλη, αφού τα ελαιόδεντρα που καταστράφηκαν είναι πάνω από 50 και μπορεί η ζημιά να ξεπερνά και τις 3.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οι δύο άντρες είχαν πάει στο λιοστάσι για καθαρισμό την προηγούμενη μέρα, την Κυριακή και πιθανότατα ο βανδαλισμός των δέντρων έγινε το βράδυ της ίδιας ημέρας, με τους επιτήδειους να μην προλαβαίνουν, λόγω του σκότους, να πάρουν τον καρπό που είχαν ρίξει στο έδαφος, κόβοντας τα κλαδιά και τα δέντρα και ακολούθως για να πουλήσουν το λάδι προς δικό τους όφελος.

Ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννίκος που με μόχθο και ιδρώτα όλα αυτά τα χρόνια έφτιαξε το λιοστάσι του,περίμενε πως και πως να μαζέψει τις ελιές του και να βγάλει το λάδι του…

«Την Κυριακή 6 του μήνα είχαμε έρθει μαζί με τον εγγονό μου για να καθαρίσουμε τις ελιές και το μεσημέρι κατά τις 2:00 φύγαμε και πήγαμε στη Φιγαλία. Την Δευτέρα το πρωί ήρθαμε να καθαρίσουμε το υπόλοιπο κομμάτι και είδαμε την καταστροφή που έχει γίνει. Εγώ δεν μπόρεσα να το δω σε όλο το μέγεθός του αυτό το σκηνικό, γιατί μπορεί και να … έμενα εκείνη την ώρα. Να πάθαινα ανακοπή…

Ο εγγονός μου τα είδε όλα αυτά, μου τα μετέφερε και μετά έπιανα το κεφάλι μου. Είδαμε όλες τις ελιές να είναι κάτω. Πιστεύω ότι δεν πρόλαβαν να τις πάρουν, γιατί ο βανδαλισμός μάλλον έγινε το βράδυ.

Αν κατάφερναν και έβγαζαν τον καρπό, θα γέμιζαν γύρω στα 35 με 40 τσουβάλια ελιές. Περιμένω τώρα την εκτίμηση της ζημιάς από το δασαρχείο.

Η καταστροφή που έγινε είναι πολύ μεγάλη, η ζημιά είναι πάνω από 500 kg λάδι, σχεδόν δηλαδή 3.500 ευρώ.

Τώρα για να μπορέσουν τα δένδρα να βγάλουν και πάλι λάδι, θα πρέπει να περάσουν γύρω στα 3 χρόνια, μπορεί να περάσουν  όμως και 5 χρόνια. Μιλάμε για ανυπολόγιστη καταστροφή, τα παιδιά του δασαρχείου μου είπαν ότι αυτό που έγινε είναι εγκληματική πράξη. Ήπια τρία χάπια της πίεσης για να μπορέσω να συνδεθώ από το σοκ».

Ο εγγονός του κύριου Κωνσταντίνου, ο Τάσος Τσούδας που ήταν αυτός που αντίκρισε πρώτος την εικόνα της καταστροφής, ανέφερε για την καταστροφή που υπέστη το λιοστάσι.

«Εγώ ήρθα εδώ το πρωί της Δευτέρας και όταν είδα την κατάσταση που ήτανε τα δέντρα, είπα τι έγινε εδώ; Τα έχασα τελείως, δεν μπόρεσα να πάω σε όλα τα δέντρα, μου κοπήκανε τα πόδια από αυτό που είδα. Μετά πήγα και πήρα τον παππού μου και του έδειξα τι έχει ακριβώς γίνει».

patrisnews.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button