Αθλητικά

Ο ιστιοπλοϊκός αγώνας ανοικτής θαλάσσης 2ο «Κύπελλο Φθινοπώρου» ξεκινά το Σάββατο 12 Οκτωβρίου με προορισμό το Πεταλίδι

 

Ο ιστιοπλοϊκός αγώνας ανοικτής θαλάσσης, «Κύπελλο Φθινοπώρου», που εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα αγώνων της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, συνδιοργανώνεται από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Καλαμάτας και τον Δήμο Μεσσήνης, το Σαββατοκύριακο 12-13 Οκτωβρίου 2024.

Το “Κύπελλο Φθινοπώρου” θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχόμενή χρονιά με προορισμό το Πεταλίδι. Ο αγώνας θα περιλαμβάνει δύο ιστιοδρομίες, με τα σκάφη να εκκινούν το Σάββατο στις 14:00 ανοικτά της Μαρίνας της Καλαμάτας και να τερματίζουν στο Πεταλίδι. Την Κυριακή η εκκίνηση θα δοθεί στις 12:00 ανοικτά του Πεταλιδίου με τερματισμό στην Καλαμάτα.

Στον αγώνα αναμένεται να συμμετάσχουν  αρκετά τοπικά ναυταθλητικά ιστιοφόρα καταμετρημένα κατά ORC, ενώ το βράδυ του Σαββάτου ο στόλος θα διανυκτερεύσει στον φιλόξενο λιμένα του Πεταλιδίου.

Ο Δήμος Μεσσήνης αναγνωρίζοντας την αξία της διοργάνωσης για την τοπική κοινωνία, θα συμβάλλει ως αθλοθέτης του αγώνα και θα φροντίσει για την φιλοξενία των πληρωμάτων κατά την παραμονή τους στο Πεταλίδι. Η διοργάνωση αποτελεί μια ευκαιρία ανάδειξης του Πεταλιδίου ως έναν προορισμό ναυταθλητικών αγώνων και γενικότερα ως έναν προορισμό με ευρύτερη ανάπτυξη σε πολλαπλά πεδία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button