Αγροτικά

Μέχρι 15/10 γίνονται αλλαγές στο ΟΣΔΕ και μετά πληρωμή τσεκ κατάθεση δικαιολογητικών

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) του έτους 2024 ξεκίνησε η διαδικασία αποσφαλμάτωσης των οριστικών αιτήσεων και διορθώσεων.

Συγκεκριμένα το σύστημα θα παραμείνει ανοικτό, έως και 15 Οκτωβρίου 2024, για να γίνουν διορθώσεις επί των οριστικών αιτήσεων.

Όπως ενημερώνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ επιτρέπονται αλλαγές όλων των κατηγοριών. Ενδεικτικά αναφέρει:

  • σταθερά στοιχεία
  • προσθήκη/διαγραφή/τροποποίηση αιτημάτων συνδεδεμένων ενισχύσεων και οικολογικών σχημάτων, τόσο σε επίπεδο ΑΦΜ όσο και σε επίπεδο αγροτεμαχίου
  • προσθήκη/διαγραφή/τροποποίηση αιτημάτων ζωικού κεφαλαίου
  • προσθήκη/διαγραφή διακιολογητικών

Μετά από την ολοκλήρωση των διαδικασιών πληρωμής της προκαταβολής της ΕΑΕ 2024 (τσεκ) θα δοθεί η δυνατότητα υποβολής όσων απαραίτητων δικαιολογητικών δεν θα έχουν υποβληθεί.

Σε ότι αφορά την εφαρμογή FAST (δωρεάν λογισμικό που τρέχει οικολογικά σχήματα) ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώνει ότι το 2024 είναι τελευταίο έτος λειτουργίας της καθώς παύει η υποστηριξη της τεχνολογίας Flexible Engine της εταιρείας Orange σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει πια δωρεάν εφαρμογή (που έτσι και αλλιώς είχε προβλήματα).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button