ΕκπαίδευσηΕλλάδα

Η αλήθεια για τη σχολική ποδιά στα σχολεία – Νέα ανακοίνωση

Τα τελευταία 24ωρα κάνει τον γύρο του διαδικτύου μια είδηση που θέλει να επιστρέφει η σχολική ποδιά στα σχολεία. Όλα ξεκίνησαν από μια πρόταση που έκανε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε Δημοτικό σχολείο της Αττικής και αμέσως ξεκίνησε μία αλληλουχία ανακοινώσεων, τοποθετήσεων και ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών, αφού η «στολή» στην Ελλάδα έχει καταργηθεί από τη δεκαετία του ’80.

Τι ισχύει τελικά; Σήμερα, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή κλήθηκε να αποσαφηνίσει ποια είναι η θέση του υπουργείου Παιδείας, εάν είναι αρμόδιο για μία τέτοια απόφαση και τι θα γίνει τελικά.

Όπως είπε η ίδια στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1:

«Το υπουργείο έχει την θέση ότι η σχολική ποδιά έχει καταργηθεί από το 1982. Δεν μας απασχολεί τι αποφασίζει ένας σύλλογος γονέων. Δεν έχει φτάσει κάτι σχετικό στο υπουργείο».

Ουσιαστικά, η κ. Μακρή λέει ότι μπορεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων να λάβει μια τέτοια απόφαση.

Μάλιστα, υπογράμμισε πως πρόκειται για μία πρόταση από κάποιους γονείς στο συγκεκριμένο σχολείο και όχι για οριστική απόφαση. Σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Από ότι κατάλαβα θα ήθελαν μια διακριτική στολή. Το υπουργείο δεν έχει καμία ενέργεια σε αυτό».

Σχολική ποδιά: Πώς ξεκίνησε το σενάριο επιστροφής στα σχολεία

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού έκανε την πρόταση για την επαναφορά της μαθητικής στολής για να υπάρχει ενδυματολογική ομοιομορφία αλλά και για να αντιμετωπίσουν το ακατάλληλο ντύσιμο μαθητριών από τις τελευταίες τάξεις.

Οι περισσότεροι γονείς συμφώνησαν με την αλλαγή, λέγοντας στην κάμερα του MEGA πως πολλά παιδιά νιώθουν μειονεκτικά που δεν φορούν ρούχα – μάρκες.

«Το θεώρησα πολύ καλή ιδέα. Και στο παιδί άρεσε», είπε μία μητέρα.

Πολλοί ήταν και οι γονείς που στην ιδέα της μαθητικής σχολής θυμήθηκαν εποχές χούντας. «Είμαστε στη Δημοκρατία. Δεν μπορούμε να είμαστε σε αυτήν την κατάσταση. Απαγορεύεται!», σχολίασε άλλη μητέρα.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι γονείς των παιδιών του σχολείου έλαβαν ένα χαρτί από τον Σύλλογο Γονέων που ζητούσε αν επιθυμούν να υπογράψουν για να επιστρέψουν οι μαθητικές στολές.

«Θα θέλαμε τη συμμετοχή σας να υλοποιηθεί μια ιδέα που έχει ξεκινήσει από το περσινό σχολικό έτος. Αφορά την ενδυματολογική ομοιομορφία των μαθητών με αναγραφόμενο το έμβλημα του σχολείου προσδίδοντας τους ένα αναβαθμισμένο σχολικό προφίλ», έγραφε η επιστολή.

Η γραμματέας του Συλλόγου Ιωάννα Ρουμελιώτη εξήγησε ότι «μιλάμε για ένα φουτεράκι και μια φόρμα. Όχι για στολές της περασμένης δεκαετίας. Είμαστε σε φάση που ρωτάμε τους γονείς αν θέλουν. Δεν είναι κάτι υποχρεωτικό».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button