Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Μακάβρια… ΕΔΕ για “περίεργες” παρατάσεις ταφών – Τι ερευνά ο δήμος

 

Μια περίεργη υπόθεση απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημοτική αρχή του δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς εξετάζεται ο τρόπος με τον οποίο δίνονταν οι παρατάσεις σε τάφους στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου αφού ολοκληρωνόταν η τριετής υποχρεωτική ταφή των θανόντων. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια του Εσωτερικού Ελέγχου που διενεργήθηκε στα Κοιμητήρια, όπως και σε πολλές υπηρεσίες του δήμου.

Ήδη έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να εξεταστούν όλα τα στοιχεία σε βάθος, να εξακριβωθούν οι εμπλεκόμενοι και το κατά πόσο έχει ζημιωθεί το ταμείο του δήμου και να αποδοθούν τυχόν διοικητικές και πειθαρχικές ευθύνες. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σε περίπτωση που εντοπιστούν ποινικές ευθύνες, θα ενημερωθούν άμεσα για το θέμα και οι εισαγγελικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προσωρινό πόρισμα κατέγραψε περίεργα ευρήματα που έχουν να κάνουν με τον τρόπο που δίνονταν οι παρατάσεις στις ταφές, με αποτέλεσμα να ζημιώνεται ο δήμος. Ουσιαστικά, κάποιοι φέρεται να εκμεταλλεύονταν τον πόνο των συγγενών και έδιναν παράτυπα παράταση, πιθανότατα αποκομίζοντας οι ίδιοι οικονομικό όφελος και ζημιώνοντας έτσι τον δήμο, καθώς σε περίπτωση που οι εν λόγω συγγενείς έκαναν αίτηση στον δήμο και εγκρινόταν θα έπρεπε να πληρώσουν τα αναλογούντα τέλη.

Η υπόθεση αυτή που αφορά τη λειτουργία των κοιμητηρίων βρισκόταν σε εξέλιξη από τη θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής, όπως ξεκαθαρίζουν πηγές από το δημαρχιακό μέγαρο.

Πάντως, ήδη, η διοίκηση Αγγελούδη προχωρά σε αναδιαμόρφωση των διαδικασιών που ακολουθούνται τόσο για τις παρατάσεις ταφών όσο και για τις κληρώσεις, προκειμένου να προλαμβάνονται τέτοιου είδους καταστάσεις. Σχεδιάζεται πλέον να γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος και να μπαίνουν οι υπογραφές από δύο άτομα και ενώ θα συσταθεί και επιτροπή ελέγχου.

Πηγή: voria.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button