Τοπικά Νέα

Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος για τα έξοδα των εκδηλώσεων των Ναυαρινείων

Δείτε τι αναφέρει σχετική ανκοίνωση

Ενημερώνουμε τον Πυλιακό λαό και κάθε πολίτη του Δήμου Πύλου-Νέστορος, καθώς δεν είναι μυστικό, ότι ένα μέρος των εκδηλώσεων των Ναυαρινείων και κυρίως της αναπαράστασης της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου καλύπτεται οικονομικά από χορηγίες ιδιωτών επιχειρηματιών που είτε συνεργάζονται με το δήμο είτε δραστηριοποιούνται στο Δήμο Πύλου-Νέστορος.

Ο θεσμός της χορηγίας έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα και ειδικότερα στον Χρυσό Αιώνα του Περικλή. Η χορηγία θεσμοθετείται για πρώτη φορά στην Αθηναϊκή Δημοκρατία του Κλεισθένη, στα τέλη του 6ου αιώνα π.Χ. Η πλήρης άνθησή της όμως συντελείται στον 5ο αιώνα π.Χ., στον Χρυσό Αθηναϊκό Αιώνα του Περικλή. Η χορηγία δεν ήταν αρχικά έννοια γένους. Ήταν έννοια είδους. Αφορούσε αποκλειστικά την οικονομική υποστήριξη των τεχνών.

Η διοργάνωση της Αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου απαιτεί το συνδυασμό ενός πλήθους παραγόντων και αποτελεί ένα γεγονός πανελλήνιας εμβέλειας καθώς προσελκύει κόσμο από όλη την Ελλάδα.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας αναφέρει:

«Προτεραιότητά μας είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του ιστορικού γεγονότος που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία του Ελληνικού Κράτους και αποτέλεσε σταθμό στην πορεία του Ελληνικού Έθνους προς την απελευθέρωση και την ανεξαρτησία.

Το οικονομικό όφελος για τις Τοπικές Επιχειρήσεις Εστίασης και Τουρισμού του Δήμου μας είναι μεγάλο. Έτσι, ο Δήμος ζητά χορηγίες από επιχειρήσεις που συνεργάζονται με το Δήμο ή δραστηριοποιούνται σε αυτόν, ώστε να στηριχθεί το δρώμενο της Αναπαράστασης της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου.

Ας σταματήσει ο λαϊκισμός, η παραπληροφόρηση και η χυδαιότητα για δράσεις που μόνο μπροστά πηγαίνουν τον Δήμο Πύλου-Νέστορος, άλλωστε η πρακτική των χορηγιών ενισχύει, εν μέρει, τον θεσμό της Αναπαράστασης της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου από τη γένεσή του».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button