Τοπικά Νέα

Χωρίς νερό έμεινε η Δ.Ε. Αυλώνας λόγω ανεξόφλητης οφειλής της ΔΕΥΑ – Μηνυτήρια αναφορά

Χωρίς νερό, από διακοπή ρεύματος στο αντλιοστάσιο λόγω ανεξόφλητης οφειλής της ΔΕΥΑ Τριφυλίας προς τη ΔΕΗ, έμεινε από το βράδυ της Τετάρτης η Δημοτική Κοινότητα Αυλώνας, με συνέπεια την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου.

Στη μηνυτήρια αναφορά, που υπεβλήθη στην Εισαγγελία Κυπαρισσίας από τη δικηγόρο και κάτοικο Αυλώνας, Δήμητρα Κεραμυδά, αναφέρονται τα εξής:

«Αξιότιμη κυρία εισαγγελεύ, δια της παρούσης αναφέρομαι σε σας για το πολύ σοβαρό ζήτημα που προέκυψε από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου 2024, με τη διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ. Αυλώνας. Αιφνίδια το βράδυ της Τετάρτης διεκόπη η υδροδότηση στην Τ.Κ. Αυλώνας. Το πρωί της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου οι κάτοικοι της κοινότητας πληροφορηθήκαμε ότι η υδροδότηση προς την κοινότητα από την τοπική πηγή στη θέση “Μεγάλη Βρύση”, διεκόπη γιατί ο πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας διέκοψε την ηλεκτροδότηση του μηχανισμού που μεταφέρει το νερό στην δεξαμενή της τοπικής κοινότητας λόγω οφειλής που παρέμενε άγνωστο για πόσο διάστημα ανεξόφλητη από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Τριφυλίας.

Από τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν οι κάτοικοι, το ύψος της οφειλής ανέρχεται στο ποσό των 6.000 ευρώ. Προκαλούνται τα ερωτήματα, γιατί κατ’ αρχάς συγκεντρώθηκε αυτό ποσό ως οφειλή, τη στιγμή που σύμπασα η κοινότητα Αυλώνας εξοφλεί κάθε λογαριασμό ύδρευσης εμπροθέσμως και προσηκόντως, τηρεί κατ’ επέκταση τις υποχρεώσεις της προς την επιχείρηση ύδρευσης του Δήμου μας.

Αντίθετα, το παρόν περιστατικό είναι απλά το κορυφαίο σε μια σειρά γεγονότων που μας υπενθυμίζουν κάθε φορά με αλγεινό τρόπο το μέγεθος της κακοδιαχείρισης και της εγκατάλειψης των υποδομών βασικής διαβίωσης στην περιοχή μας. Ήδη προ δύο εβδομάδων το χωριό μας παρέμεινε και πάλι για διάστημα μεγαλύτερο των 48 ωρών χωρίς υδροδότηση λόγω βλάβης σε αγωγό, και μάλιστα ενώ ο πρόεδρος της ΤΚ Αυλώνας είχε έγκαιρα ειδοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη βλάβη. Μέσα στο 2024 έχουν εκδηλωθεί βλάβες σε αγωγούς εντός της οικιστικής περιοχής της κοινότητας σε τουλάχιστον 4 σημεία, με αντίστοιχες συνέπειες (πολύωρη διακοπή υδροδότησης και καθυστερημένη αποκατάσταση βλάβης).

Τα φαινόμενα αυτά είναι προφανώς δηλωτικά εσφαλμένης διαχείρισης φυσικών, υλικών και ανθρώπινων πόρων από πλευράς της επιχείρησης ύδρευσης και της επιβλέπουσας αρχής της, του Δήμου Τριφυλίας, και εντείνουν το ήδη πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα της λειψυδρίας στην περιοχή μας. Ωστόσο, το έσχατο αυτό συμβάν της διακοπής υδροδότησης λόγω οφειλής στον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, υποδηλώνει ότι το ζήτημα της κακοδιαχείρισης έχει βαθύτερες ρίζες από την εγκατάλειψη των υποδομών στη μοίρα τους. Πού δαπανήθηκε το ποσό που προοριζόταν για τις πληρωμές των λογαριασμών ενέργειας για την υδροδότηση του χωριού μας; Είναι ή όχι υποχρεωμένη η εταιρεία παροχής ύδρευσης σε συνεχή παροχή υδροδότησης, του δημοσίου αγαθού του νερού; Και αφού οι καταναλωτές δεν έχουν προβεί σε μαζική στάση πληρωμών προς την εταιρεία ύδρευσης, είναι προφανές ότι τα χρήματα υπήρχαν – πώς και γιατί κατευθύνθηκαν σε αλλότρια κατεύθυνση; Για όλα τα παραπάνω, κα εισαγγελεύ, προσφεύγουμε ενώπιόν σας και ζητούμε τη διερεύνηση του περιστατικού και την τέλεση τυχόν αξιόποινων πράξεων από τις αρμόδιες και εποπτεύουσες αρχές. Επειδή ύστατο καταφύγιο των πολιτών αποτελεί ο θεσμός της Δικαιοσύνης. Ένας θεσμός πολλαπλώς βαλλόμενος. Ένας θεσμός ενοχλητικός σε εκείνους που έχουν συνηθίσει στην αυθαιρεσία και στο ανέλεγκτο αυτής. Επειδή σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 του Συντάγματος: “Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου”. Επειδή η δικαιοσύνη αποτελεί σ’ αυτούς τους πραγματικά δύσκολους καιρούς την υπέρτατη προσδοκία και ελπίδα του πολίτη, προκειμένου να διασφαλισθεί το αρραγές των αρμών της κοινωνικής μας συνοχής. Επειδή η τήρηση των νόμων και η προστασία της ευζωίας των πολιτών είναι θεμέλια της δημοκρατικής πολιτείας. Επειδή οι υπαίτιοι εγκληματικών πράξεων ή/και παραλείψεων πρέπει να ανευρίσκονται και να τιμωρούνται αναλόγως. Επειδή έχουν διαπραχθεί ιδιαιτέρως σοβαρά ποινικά αδικήματα, από δημόσιους λειτουργούς. Για τους λόγους αυτούς παρακαλώ για τις δικές Σας ενέργειες, προκειμένου να διερευνήσετε, αν συντρέχει περίπτωση τέλεσης ποινικών αδικημάτων, καθώς επίσης και τα πρόσωπα τα οποία τα τέλεσαν, αποκαθιστώντας, έτσι, τη νομιμότητα».

 

Σχετικά Άρθρα

3 Σχόλια

  1. Μετα την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ το καρτελ της ενέργειας εχει 4 πλασιασει την τιμη του ρεύματος.
    Σημερα οι τιμές μπορεί να εχουν πεσει λιγο, αλλα παραμένουν 2 πλασιες από ότι πριν 3 χρόνια.
    Η τιμή του νερου στην Ελλάδα έπρεπε να εχει διπλασιαστεί.
    Για να μην χασουν ψήφους η τιμη του νερου παραμένει χαμηλή.
    Εαν η μήνυση προχωρήσει και κάνουν διπλασιασμο του νερου για να πληρωσουν τη ΔΕΗ, μην φωνάξετε μετά.
    Και εαν εχετε κοτσια κάντε μήνυση στο Μητσοτάκη που ξεπαστρεψε τη ΔΕΗ και υποστηρίζει το καρτέλ του ρεύματος… Οχι στη ΔΕΥΑΤ που ειναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης

  2. Ένα μπάχαλο από άκρη σε άκρη η Τριφυλία, α! Πλην των φιλιατρών που όλα δείχνουν ότι κατευθύνονται όλες οι χρηματοδοτήσεις

    1. Τι να σας πω κυρία μου, ότι τώρα τα Φιλιατρά ζουν μαγικές στιγμές δημιουργίας με τον κο Λεβεντάκη; μάλλον απατάσθαι, για ρωτήστε κανά Φιλιατρινό η καλύτερα περάστε μια βόλτα απ’ τη πόλη και θα δείτε ιδίοις όμμασι και τη δική μας κατάντια, τώρα μιλώντας περι χρηματοδοτήσεις που κατευθύνονται στα Φιλιατρά, αν συμφωνείτε και εσείς με το άχρηστο έργο της πλατείας που ετοιμάζεται τι να πω, για τους Φιλιατρινούς πάντως είναι ένα άχρηστο και τελείως περιττό έργο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button