Τοπικά Νέα

Ανοιχτή επιστολή στον Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Λεβεντάκη για την Φιλαρμονική Γαργαλιάνων

του Φώτη Παναγιωτακόπουλου

Κύριε Δήμαρχε,

Με έκπληξη και απογοήτευση διάβασα την πρόσφατη ανακοίνωσή σας σχετικά με τη Φιλαρμονική των Γαργαλιάνων, όπου προσπαθείτε να δικαιολογήσετε την αδιαφορία σας, ισχυριζόμενος ότι:

“Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η Φιλαρμονική των Γαργαλιάνων, εδώ και δεκαετίες, είναι μεν δημοτική, ουδέποτε όμως, όλα αυτά τα χρόνια, δεν καλύπτονταν τα κόστη λειτουργίας της από τον Δήμο. Ποτέ δεν είχε γίνει πρόσληψη μαέστρου και η κάλυψη του μισθού, του υπάρχοντος μαέστρου, γινόταν με δαπάνες τοπικού Συλλόγου. Πώς εγώ, λοιπόν, απαξίωσα την Φιλαρμονική; Τι διαφορετικό έκανα, από τους προκατόχους μου, έτσι ώστε να υποβαθμίσω την Φιλαρμονική; Τίποτα!”

Αλήθεια, αυτή είναι η απάντηση που αρμόζει σε έναν δήμαρχο που υποτίθεται ότι νοιάζεται για τον τόπο του; Αντιθέτως, αυτό αποτελεί μια θλιβερή ομολογία, που δείχνει την αδυναμία σας να αλλάξετε μια πορεία αδιαφορίας και παραμέλησης. Το γεγονός ότι οι προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν ανέλαβαν την ευθύνη για τη στήριξη της Φιλαρμονικής Γαργαλιάνων, δεν σας απαλλάσσει από την υποχρέωση να το κάνετε εσείς. Επειδή την παραμελούσαν οι δήμαρχοι της τελευταίας 25ετίας, έπρεπε να το συνεχίσετε και εσείς;

Όλοι οι προηγούμενοι Δήμαρχοι μας έλεγαν για δεκαετίες, “θα, θα, θα, αλλάξω τις καρκινογόνες αμιαντοσωλήνες που φέρνουν το νερό στη πόλη μας…”  Δεν έκαναν τίποτα… Εσείς εδώ και ένα χρόνο έχετε αρχίσει το έργο αλλαγής των αμιαντοσωλήνων και ο κόσμος σας ξαναψήφισε… Γιατί εδώ κάνατε κάτι διαφορετικό από τους προηγούμενους (και ανταμειφτήκατε με επανεκλογή) ενώ για την Φιλαρμονική το παραδέχεστε ότι δεν κάνατε τίποτα διαφορετικό από εκείνους; Ίδιοι κι όμοιοι δηλαδή για την Φιλαρμονική Γαργαλιάνων…

Είστε για πάνω από πέντε χρόνια Δήμαρχος, και αντί να διορθώσετε ένα χρόνιο πρόβλημα, επιλέγετε να το διαιωνίζετε. Αντί να είστε ο δήμαρχος που θα μείνει στην ιστορία ως αυτός που στήριξε τον πολιτισμό, παραμένετε ένας ακόμα που αδιαφορεί, όπως οι 4 προηγούμενοι.

Εγώ, κύριε Δήμαρχε, υπήρξα μέλος της Φιλαρμονικής πριν 60 χρόνια και νιώθω υπερήφανος για τη συμβολή της στην εκπαίδευση και τη διαμόρφωση του δικού μου χαρακτήρα και πολλών άλλων νέων παιδιών. Όμως, το ότι κάποτε κάποιος ήταν μέλος, δεν σημαίνει τίποτα αν δεν δείξει έμπρακτα την υποστήριξή του. Η αγάπη για τη Φιλαρμονική δεν φαίνεται με λόγια, αλλά με πράξεις. Η Φιλαρμονική μας δεν θα σβήσει επειδή οι Δημοτικές Αρχές των τελευταίων 25 ετών είχαν άλλες προτεραιότητες πιο προσοδοφόρες για το Δήμο φυσικά…

Οι Γαργαλιάνοι αξίζουν κάτι καλύτερο. Η κατρακύλα τους πρέπει να σταματήσει. Η Φιλαρμονική, η πολιτιστική μας κληρονομιά, και οι νέοι μας αξίζουν περισσότερα από την αδιαφορία που προσφέρει η Δημοτική Αρχή.

Η Φιλαρμονική δεν είναι πολυτέλεια για την πόλη μας, είναι πολιτισμός!

Ευελπιστώ να αναλάβετε την ευθύνη που σας αναλογεί, και να κάνετε ό,τι χρειάζεται για να στηριχθεί η Φιλαρμονική ΑΜΕΣΑ.

Αν δεν το κάνει η Δημοτική Αρχή ΑΜΕΣΑ θα το κάνουμε εμείς οι Γαργαλιανιώτες που πονάμε το τόπο μας, χωρίς φυσικά την οποιαδήποτε ανάμειξη του Δήμου Τριφυλίας.

Με εκτίμηση,

Φώτης Παναγιωτακόπουλος

5-10-2024

Σχετικά Άρθρα

Ενα Σχόλιο

  1. Ο κ. Παναγιωτακοπουλος ως γνώστης των πραγμάτων στη φιλαρμονική των Γαργαλιάνων αποδομεί με τα γραφόμενά του Δημάρχου με συγκεκριμένα στοιχεία. Ο Κ.Παναγιωτακοπουλος ως ενεργός πολίτης δεν δέχεται την περαιτέρω υποβάθμιση και υπονομευση της πόλης μας που συστηματικά δυστυχώς συνεχίζεται με τους ψήφους Γαργαλιανιωτων συμβούλων οι οποίοι αποδεικνύονται πόλϋ μικροί πολιτικά για να σηκώσουν το βάρος ενός αξιοπρεπούς συμβούλου.
    Ένας από αυτούς μάλιστα παραμονές πανηγυριού εξυβρισε με ακοτανομαστες εκφράσεις στην κεντρική πλατεία έναν υπέρυθρο συμπολίτη μας .Να δούμε τι θα κάνει γι αυτό ο Δήμαρχος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button