Κόσμος

Σοκ στη Νότια Αφρική: Αγρότης και οι υπάλληλοι του κατηγορούνται ότι τάισαν δύο γυναίκες σε γουρούνια

Η υπόθεση των δύο γυναικών που φέρεται να πυροβολήθηκαν και να ταΐστηκαν στα γουρούνια από έναν αγρότη και δύο εργάτες του έχει προκαλέσει οργή στη Νότια Αφρική.

 

Σύμφωνα με το BBC, η 45χρονη Maria Makgato και η 34χρονη Lucia Ndlovu φέρονται να έψαχναν για τροφή στη φάρμα κοντά στο Polokwane στη βόρεια επαρχία Limpopo της Νότιας Αφρικής τον Αύγουστο, όταν πυροβολήθηκαν.

Τα πτώματά τους φέρεται στη συνέχεια να δόθηκαν σε γουρούνια σε μια προφανή προσπάθεια να εξαφανίσουν τα στοιχεία.

Το δικαστήριο πρόκειται τώρα να αποφασίσει αν θα χορηγήσει εγγύηση στον ιδιοκτήτη της φάρμας τον 60χρονο Zachariah Johannes Olivier και στους υπαλλήλους του, τον 19χρονο Adrian de Wet και τον 50χρονο William Musora, ενόψει της δίκης τους για τη δολοφονία.

Οι τρεις άνδρες δεν έχουν κληθεί ακόμη να απολογηθούν στο δικαστήριο, κάτι που θα συμβεί όταν αρχίσει η δίκη σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Σε προηγούμενες ακροάσεις, διαδηλωτές έχουν πραγματοποιήσει κινητοποιήσεις έξω από το δικαστήριο απαιτώντας να μην αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση οι ύποπτοι.

Οι τρεις άνδρες που βρίσκονται στο δικαστήριο του Polokwane αντιμετωπίζουν επίσης κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας επειδή πυροβόλησαν τον σύζυγο της κ. Ndlovu, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τις γυναίκες στη φάρμα – καθώς και για κατοχή πυροβόλου όπλου χωρίς άδεια.

Ο Mabutho Ncube επέζησε από τη δοκιμασία το βράδυ του Σαββάτου 17 Αυγούστου, καθώς σύρθηκε μακριά και κατάφερε να καλέσει έναν γιατρό για βοήθεια.

Λέει ότι κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και ότι οι ίδιοι βρήκαν τα αποσυντεθειμένα πτώματα της συζύγου του και της κας Makgato στο χοιροστάσιο αρκετές ημέρες αργότερα.

Ο κ. Mathole είπε ότι ήταν μαζί με τους αστυνομικούς και είδε ένα φρικτό θέαμα μέσα στο χοιροστάσιο: το σώμα της αδελφής του που είχε εν μέρει φαγωθεί από τα ζώα.

Η ομάδα φέρεται να είχε πάει στο αγρόκτημα σε αναζήτηση βρώσιμων τροφίμων από παρτίδες προϊόντων που είχαν λήξει πρόσφατα ή σύντομα θα έληγαν. Αυτά μερικές φορές τα άφηναν στο αγρόκτημα και τα έδιναν στα γουρούνια.

Η οικογένεια της κ. Makgato δηλώνει συντετριμμένη από τη δολοφονία της, ιδίως οι τέσσερις γιοι της, ηλικίας 22 έως πέντε ετών.

«Η μητέρα μου πέθανε με οδυνηρό θάνατο, ήταν μια στοργική μητέρα που έκανε τα πάντα για εμάς. Δεν μας έλειπε τίποτα εξαιτίας της», δήλωσε δακρυσμένος στο BBC ο Ranti Makgato, ο μεγαλύτερος από τους γιους της.

«Νομίζω ότι θα κοιμάμαι καλύτερα το βράδυ αν δεν επιτραπεί στους φερόμενους ως δολοφόνους να αφεθούν ελεύθεροι με εγγύηση», πρόσθεσε.

Το αντιπολιτευόμενο κόμμα Μαχητές Οικονομικής Ελευθερίας (EFF) δήλωσε ότι η φάρμα πρέπει να κλείσει.

«Το EFF δεν μπορεί να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, ενώ τα προϊόντα από αυτή τη φάρμα συνεχίζουν να πωλούνται, καθώς αποτελούν κίνδυνο για τους καταναλωτές», δήλωσε μετά τον εντοπισμό των πτωμάτων.

Η Νοτιοαφρικανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε τις δολοφονίες.

e-daily.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button