Πελοπόννησος

Εργατικό ατύχημα σε σούπερ μάρκετ στην Πάτρα: Έπεσε παλέτα ενός τόνου

Καταγγελία για σοβαρό εργατικό ατύχημα σε σούπερ μάρκετ στην Πάτρα κάνει λόγο το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Παροχής Υπηρεσιών Αχαΐα, εργαζόμενοι του «Σκλαβενίτη» και το Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με το pelop.gr, εργαζόμενος υπέστη τρία κατάγματα στο πόδι και έζησε, σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία, από τύχη, αφού μία παλέτα τοποθετημένη σε τρία μέτρα ύψος και βάρος 1 τόνου, υποχώρησε την ώρα που μετακινούνταν με ανυψωτικό.

Εργατικό ατύχημα στην Πάτρα: Η καταγγελία των εργαζομένων

«Τα ερωτήματα που τέθηκαν στη διεύθυνση ήταν:

  • Γιατί το ατύχημα δεν δηλώθηκε απευθείας στην Επιθεώρηση Εργασίας, αλλά μόνο όταν οι συνδικαλιστές το έμαθαν και έκαναν την καταγγελία;
  • Γιατί δεν ενημερώθηκε η Αστυνομία, με βάση το νόμο;
  • Γιατί η επιχείρηση προσπάθησε να το αποσιωπήσει;
  • Γιατί ενώ υπήρχε σοβαρός τραυματισμός, υποβάθμισε τη σοβαρότητα της κατάστασης και τα κατάγματα τα μετέτρεψε σε απλό διάστρεμμα;
  • Γιατί η διεύθυνση επιτρέπει να τοποθετούνται σε μεγάλο ύψος τόσο βαριές παλέτες;

Κάτω από την παρέμβαση του ΕΚΠ και των Σωματείων έγινε αυτοψία στον χώρο, την οποία αρνούνταν η διεύθυνση του καταστήματος και οι εικόνες που κατεγράφησαν αποδεικνύουν ότι το ατύχημα ήταν προδιαγεγραμμένο, όπως υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές. «Διάδρομοι γεμάτοι εμπορεύματα, υπέρβαρες παλέτες σε μεγάλο ύψος, ανεπαρκής χώρος για χειρισμό μηχανήματος, μη συντηρημένο, ήταν το εκρηκτικό μείγμα για να συμβεί ατύχημα» περιγράφεται.

Οι διαμαρτυρόμενοι μιλούν για «εγκληματική στάση», επικαλούμενοι τη φράση του διευθυντή «ε αυτό είναι εύκολο να συμβεί», ως μία κυνική ομολογία, μπροστά μάλιστα στους ελεγκτές της Επιθεώρησης Εργασίας. «Κατά τους εκπροσώπους της εταιρείας, λοιπόν, είναι εύκολο να σκοτωθεί εργαζόμενος, μιας και προέχει η κερδοφορία του αφεντικού» τονίζεται από τους συνδικαλιστές, που απαιτούν να πάρει θέση η Κεντρική Διεύθυνση του Σκλαβενίτη για το περιστατικό.

Οι εργαζόμενοι είναι σε επαγρύπνηση και δεν δέχονται αυτή την κατάσταση ως κανονικότητα, αλλά απαιτούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στον χώρο εργασίας και από την Επιθεώρηση Εργασίας να πραγματοποιεί ελέγχους σε όλα τα καταστήματα, το ίδιο και το υπουργείο Ανάπτυξης».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button