Ελλάδα

Η εικόνα που προκάλεσε οργή στα social media -Χάος με την παράνομη στάθμευση στην Ελλάδα

Όσα δεν μπορούν να πουν χίλιες λέξεις για τις διαστάσεις του προβλήματος της παράνομης στάθμευσης στους ελληνικούς δρόμους, τα λέει μια εικόνα.

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά παράνομης στάθμευσης, με πολλούς οδηγούς να εξακολουθούν να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους όπου τους… κάνει κέφι, αδιαφορώντας για το αν υπονομεύουν την καθημερινότητα των συμπολιτών τους.

Μία κατάσταση που έχει φτάσει πραγματικά στο απροχώρητο είναι η στάθμευση στα πεζοδρόμια, από τα οποία έχουν εκδιωχθεί κακήν-κακώς οι πεζοί.

Οι συνέπειες είναι, φυσικά, ακόμα πιο δραματικές για όσους ανθρώπους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα ή προβλήματα όρασης, μιας και προκειμένου να εξυπηρετηθούν αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν τους δρόμους, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλειά τους.

παράνομη στάθμευση

Ενδεικτική είναι μια φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στην ομάδα «Είμαι Ελληνάρας και Παρκάρω όπου γουστάρω» στο facebook και δείχνει ένα SUV να έχει κάνει κατάληψη στο πεζοδρόμιο, στήνοντας ουσιαστικά απαγορευτικό στη διέλευση ενός ανθρώπου με κινητικές δυσκολίες, ο οποίος αναγκαστικά βγήκε στον δρόμο.

Όπως αναφέρεται, μάλιστα, στην ανάρτηση, λίγο μετά τη λήψη της συγκεκριμένης φωτογραφίας, στο σημείο του περιστατικού κατέφθασε ο ιδιοκτήτης του SUV, χωρίς ωστόσο να ζητήσει έστω ένα συγνώμη από τον άνθρωπο που βίωσε αυτό τον Γολγοθά.

Κατά κοινή ομολογία, το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης στην Ελλάδα έχει πάρει αλόγιστες διαστάσεις και οι αρμόδιες αρχές καλούνται να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να δοθεί επιτέλους ένα τέλος.

carandmotor.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button