Αθλητικά

Χέιζ Ντέιβις: Σάλος στην Τουρκία με ανάρτηση παίκτη της Φενέρμπαχτσε για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Mια ανάρτηση του Νάιτζελ Χέιζ Ντέιβις στο Instagram για τη γενοκτονία των Αρμενίων έχει προκαλέσει σάλο τις τελευταίες ώρες στην Τουρκία.

Ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας της Φενέρμπαχτσε επισκέφθηκε στο μνημείο στο Ερεβάν και ανέβασε story, στο οποίο έκανε λόγι για «ενορχηστρωτές της γενοκτονίας».

Η ανάρτηση δεν πέρασε απαρατήρητη από Τούρκους οπαδούς, οι οποίοι ζήτησαν άμεσα να αποχωρήσει από την ομάδα.

fener

Η «απολογία» από τον παίκτη της Φενέρμπαχτσε

O Nάιτζελ Χέις Ντέιβις διέγραψε το συγκεκριμένο story και τοποθετήθηκε σχετικά με τον σάλο που ξέσπασε.

«Σας ακούω, όμως εγώ πήγα απλώς να δω το μουσείο. Δεν γνωρίζω αρκετά για να ξεκινήσω το κήρυγμα. Μου είπατε ήδη ότι παίζω μπάσκετ στην Τουρκία, οπότε δεν πρόκειται να πω κάτι ασεβές», τόνισε μέσω Instagram.

«Είμαι απλώς ένας τουρίστας με έναν cameraman. Προσπαθώ να μάθω όσα περισσότερα μπορώ και να είμαι αμερόληπτος», υπογράμμισε.

Ο Νάιτζελ Χέις Ντέιβις πρόσθεσε στη συνέχεια:

  • «Μετά από την ανάρτησή μου, διαπίστωσα ότι το θέμα που κοινοποίησα σχετικά με την Αρμενία και την Τουρκία ήταν πολύ ευαίσθητο.
  • Όσο κι αν προσπαθώ να μάθω, δεν ξέρω όλα τα πράγματα. Λόγω της εκτίμησης και του σεβασμού για όσα μου έχει δώσει η Τουρκία, προσωπικά και επαγγελματικά, θα ήθελα να δηλώσω ότι δεν σκόπευα να προκαλέσω σκόπιμη ασέβεια προς την Τουρκία, την ιστορία ή τους πολίτες της.
  • Όσοι με γνωρίζουν προσωπικά και μου έχουν μιλήσει για το θέμα, ξέρουν ότι αυτά που λέω είναι ειλικρινή.
  • Δεν είμαι Τούρκος, οπότε δεν κατάλαβα τη βαρύτητα που έχει αυτό το θέμα για τους Τούρκους Ελπίζω αυτό να διώξει τυχόν παρανοήσεις ή παρερμηνείες σχετικά με τα λόγια, τις πράξεις μου και κυρίως τον χαρακτήρα μου.
  • Να ενημερώσω όσους πληγώθηκαν από αυτή την κατάσταση ότι δεν ήταν πρόθεσή μου να τους πληγώσω».

 

reader.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button