Αγροτικά

Τέλη εβδομάδας το πρώτο φετινό αγουρέλαιο από Αγίους Αποστόλους, όλοι περιμένουν τιμή

Από τις 28 Σεπτεμβρίου θα έχουμε την παραγωγή του πρώτου φετινού αγουρέλαιου στην Λακωνία.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίων Αποστόλων Λακωνίας, κ. Παναγιώτης Μπατσάκης, τονίζει στον ΑγροΤύπο ότι «το πρώτο αγουρέλαιο αναμένεται να βγει φέτος μετά τις 28 Σεπτεμβρίου. Η παραγωγή φέτος αναμένεται να είναι αυξημένη σε σχέση με πέρσι.

Εκτιμούμε ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον από το εμπόριο όπως συμβαίνει κάθε χρόνο. Βέβαια πρέπει να δούμε και τις ποιότητες που θα έχουμε φέτος.

Στο παρελθόν η τιμή του αγουρέλαιου αποτελούσε κάθε χρόνο δείκτη για την εξέλιξη των τιμών του έξτρα παρθένου ελαιολάδου.

Πέρυσι η τιμή που βγήκε το πρώτο αγουρέλαιο από τον συνεταιρισμό ήταν στα 9,5 ευρώ το κιλό. Εκτιμώ από την μέχρι σήμερα εικόνα της αγοράς ότι φέτος δεν θα πέσει κάτω από τα 8 ευρώ».

Πάντως αυτή την περίοδο η αγορά του ελαιολάδου είναι παγωμένη σε αναμονή της νέας εσοδείας. Από την άλλη κύκλοι της αγοράς κάνουν λόγο για τιμή αγουρέλαιου νέας εσοδείας στα 8,5 ευρώ το κιλό.

Θυμίζουμε ότι η τελευταία μεγάλη πώληση ελαιολάδου, εσοδείας 2023-2024, στην Λακωνία, έγινε στις 10 Σεπτεμβρίου, από τον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμός Παπαδιανίκων. Συγκεκριμένα πούλησε σε Ιταλούς δύο βυτία έξτρα παρθένο, οξύτητας 0,3, στην τιμή των 7,90 ευρώ το κιλό.

Παϊσιάδης Σταύρος agrotypos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button