Τοπικά Νέα

Απάντηση ΔΕΥΑ Πύλου – Νέστορος σε ανάρτηση δημοτικού συμβούλου για την ύδρευση της ΠΟΤΑ Ρωμανού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Δ.Ε. ΝΕΣΤΟΡΟΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Κατόπιν ανάρτησης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης από δημοτικό σύμβουλο, η οποία αφορά στην ύδρευση του τουριστικού συγκροτήματος της εταιρίας ΤΕΜΕΣ Α.Ε. (ΠΟΤΑ ΡΩΜΑΝΟΥ), η οποία ουδόλως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξής:

Η εταιρία ΤΕΜΕΣ Α.Ε. κατασκεύασε εξολοκλήρου τον αγωγό του εξωτερικού δικτύου στην Δημοτική Ενότητα Νέστορος μήκους περίπου 10km από την δεξαμενή της Χώρας έως την είσοδο της ΠΟΤΑ Ρωμανού. Μέσω του αγωγού αυτού ενισχύθηκε η υδροδότηση των οικισμών Κορυφασίου, Πετροχωρίου και Ρωμανού. Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου και δυνάμει της με αριθμό 102/2010 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου το άλλοτε υφιστάμενου Δήμου Νέστορος, διάδοχο νομικό πρόσωπο του οποίου αποτελεί ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, δόθηκε στην ΤΕΜΕΣ Α.Ε έκπτωση 20% επί του τιμολογίου ύδρευσης. Ο αγωγός αυτός αφορά αποκλειστικά και μόνο το εξωτερικό δίκτυο.

Το τιμολόγιο που ισχύει για την συγκεκριμένη εταιρία και μόνο για την ΠΟΤΑ ΡΩΜΑΝΟΥ της Δ.Ε. Νέστορος έχει ως εξής:

  • για κατανάλωση έως 1000m3 με τιμή 0,60€ ανά κυβικό μέτρο, με έκπτωση 20% ήτοι 0,48€ ανά κυβικό μέτρο.

  • για κατανάλωση από 1000m3 και άνω με τιμή 0,70€ ανά κυβικό μέτρο , με έκπτωση 20% ήτοι 0,56€ ανά κυβικό μέτρο.

Σημειώνεται ότι όλοι οι επαγγελματίες πληρώνουν 0,40€ ανά κυβικό μέτρο ανεξαρτήτως κατανάλωσης.

Η Δ.Ε.Υ.Α. Πύλου – Νέστορος με την με αριθμό 129/2017 Απόφαση του Δ.Σ. δικτύου ύδρευσης οικισμού Πετροχωρίου Τ.Κ. Ρωμανού και Τ.Κ. Μεθώνης, του Δήμου Πύλου-Νέστορος».

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» και αφορά αποκλειστικά στην αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου, ήτοι στην αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων του οικισμού Πετροχωρίου και τμήματος του εσωτερικού δικτύου του οικισμού Μεθώνης. Η συγκεκριμένη μελέτη, όσον αναφορά τον οικισμό Πετροχωρίου, προέβλεπε την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης από τη δεξαμενή έως τις εντός οικισμού κατοικίες. Το έργο έχει ολοκληρωθεί.

Από όλα τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι τα δυο έργα αφορούν ανεξάρτητα τμήματα του δικτύου ύδρευσης της Δ.Ε. Νέστορος.

Επομένως, ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος που έκανε την συγκεκριμένη ανάρτηση φαίνεται ότι είτε δεν γνωρίζει καθόλου τα δύο έργα και δεν ζήτησε να ενημερωθεί για αυτά, είτε ότι η ανάρτησή του στόχευε ευθέως στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button