Πελοπόννησος

Ερμιόνη: «Του γιου μου του αρέσει να ξυρίζει άλλους» λέει ο πατέρας του 17χρονου που ξύρισε τον 12χρονο

«Του γιου μου του αρέσει να ξυρίζει άλλους, ωστόσο κακώς πήρε το ξυράφι στο σχολείο», με αυτά τα λόγια ο πατέρας ενός εκ των δύο 17χρονων που έκλεψαν και ξύρισαν με φαλτσέτα έναν 12χρονο μέσα στο σχολείο τους στην Ερμιόνη, θέλησε να δικαιολογήσει την πράξη του παιδιού του και να δώσει τις δικές του πτυχές για το θέμα.

Τα όσα κατήγγειλε το ανήλικο αγόρι για όσα βίωσε από τους δύο 17χρονους με τη φαλτσέτα, δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους. Ο μαθητής της Α΄ Γυμνασίου της Ερμιόνης ανέφερε στους γονείς του αλλά και στους αστυνομικούς ότι κατά τη διάρκεια διαλείμματος στις 11 χθες (24/9/2024) το πρωί, οι δύο μαθητές της Γ΄ λυκείου τον πλησίασαν ενώ βρίσκονταν στο κυλικείο και χωρίς κανένα λόγο άρχισαν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 12χρονου, να τον βρίζουν και να τον απειλούν.

Στη συνέχεια, ο ένας από αυτούς έβγαλε μια φαλτσέτα, την κόλλησε στο πρόσωπο του ανήλικου και του ξύρισε το μουστάκι. Μάλιστα, του άρπαξαν δυο ευρώ που είχε στην τσέπη του και πήγαν στην αίθουσα για να συνεχίσουν το μάθημά τους.

Από την πλευρά του, ο πατέρας του 17χρονου που φέρεται να είχε πάρει τη φαλτσέτα μαζί του στο σχολείο, μιλώντας αποκλειστικά στο newsit.gr, είπε ότι όλα έγιναν στα πλαίσια μια απλής πλάκας και δίνει μια αδιανόητη απάντηση για τη ροή των γεγονότων.

«Του αρέσει πολύ του γιου μου να ξυρίζει τα μουστάκια από άλλους, κακώς βέβαια πήρε μαζί του το ξυράφι στο σχολείο», λέει στο ο πατέρας του μαθητή και συνεχίζοντας, προσθέτει: «Εμένα με κουρεύει πολύ συχνά και όποιος του ζητήσει να του κουρέψει το μουστάκι, το κάνει. Αυτό το παιδί είναι φίλος με τον γιο μου και του ζήτησε ο ίδιος από μόνος του να τον κουρέψει».

Στη συνέχεια, ο πατέρας του 17χρονου που συνελήφθη κι αυτός για παραμέληση ανήλικου, υποστηρίζει ότι «δεν μαλώσανε ποτέ, δεν υπάρχει κάποια σωματική βλάβη, ούτε του έκλεψε ο γιος μου χρήματα, δεν κάνει τέτοια πράγματα. Κακώς έγινε τόσο θέμα, πρέπει να τα προστατεύουμε τα παιδιά και να μη δίνουμε τόση έκταση σε τέτοια γεγονότα. Είναι φίλοι μεταξύ τους, κάνουν παρέα και απλά παίζανε».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας του 12χρονου, Γιώργος Γεωργόπουλος μιλώντας στο newsit.gr αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο μαθητής της Α’ Γυμνασίου είναι σε κατάσταση σοκ κι ότι σήμερα (25/9/2024) δεν πήγε στο σχολείο.

«Ο 12χρονος μαθητής μέσα στο σχολείο που βρισκόταν, τον προσέγγισαν δύο άτομα από την Γ΄ Λυκείου. Ο ένας από τους δύο τον ακινητοποίησε και ο άλλος κρατούσε μια φαλτσέτα και τον απείλησαν. Στη συνέχεια δοκίμασαν να του κόψουν το μουστάκι και του αφαίρεσαν από την τσέπη του δύο ευρώ με απειλές και βρισιές. Οι κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί κι έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία σε βάρος τους που αφορά τη ληστεία, την απειλή, την εκβίαση και τη σωματική βλάβη».

Οι δύο μαθητές θα οδηγηθούν σε τακτική ανάκριση, ενώ από την ίδια διαδικασία θα περάσουν και οι γονείς τους που έχουν συλληφθεί για παραμέληση ανηλίκου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button