Τοπικά Νέα

Πολυλίμνιο: “Τι μέτρα έχει πάρει η Περιφέρεια για την προστασία των επισκεπτών;”

Με αφορμή τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα που οδήγησαν στο θάνατο της Γαλλίδας τουρίστριας στο φαράγγι της Σαμαριάς, η Λαϊκη Συσπείρωση Πελοποννήσου εκφράζει την ανησυχία της για την κατάσταση που επικρατεί σε αντίστοιχους χώρους υψηλού φυσικού κάλους και μεγάλης επισκεψιμότητας στην Πελοπόννησο, αναφερόμενη στο Πολυλίμνιο του Δήμου Μεσσήνης.

Αναλυτικά, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Κουτουμάνος και Γιάννης Κελλάρης αναφέρουν:

“Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Πολυλίμνιο του Δήμου Μεσσήνης, όπου ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες συρρέουν χιλιάδες επισκέπτες χωρίς να τηρούνται τα στοιχειώδη μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία δεκαετία έχουν γίνει δύο θανατηφόρα ατυχήματα και δεκάδες τραυματισμοί.

Αυτά τα τραγικά γεγονότα και οι αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών, οδήγησαν την Περιφέρεια να παραγγείλει μελέτη διερεύνησης της επικινδυνότητας και βελτίωσης ασφάλειας τον επισκεπτών, η οποία παρουσιάστηκε αρχές του 2021 από τον τότε Περιφερειάρχη κ. Νίκα. Σχεδόν 4 χρόνια μετά, πέρα από το μελάνι που σπαταλήθηκε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, τίποτε άλλο δεν έχει γίνει.

Αποτελούν πρόκληση για τις οικογένειες των νεκρών, για την ασφάλεια χιλιάδων επισκεπτών και για την κοινή νοημοσύνη, οι προσπάθειες διαφόρων κρατικών-κυβερνητικών παραγόντων να προσπαθήσουν να επιρρίψουν ατομικές ευθύνες στους επισκέπτες, χωρίς να λαμβάνουν τα ελάχιστα στοιχειώδη μέτρα που απαιτούνται.

Ερωτάται ο κύριος Περιφερειάρχης:

  • Σε τι στάδιο βρίσκεται η εφαρμογή της μελέτης που είχε παρουσιάσει η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή το 2021;
  • Τι μέτρα έχει πάρει όλα αυτά τα χρόνια η Περιφέρεια για την προστασία των επισκεπτών;”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button