Οικονομία

Τι είναι τα πορτοκαλί τιμολόγια ρεύματος και σε ποιους απευθύνονται

Από τον Οκτώβριο θα είναι διαθέσιμα για τους καταναλωτές τα πορτοκαλί ή αλλιώς δυναμικά τιμολόγια ρεύματος, για τα οποία απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εγκατάσταση «έξυπνου μετρητή».

Στο πορτοκαλί τιμολόγιο η κιλοβατώρα θα κοστολογείται ανά κάθε ώρα εντός της ημέρας και οι καταναλωτές θα μπορούν να προγραμματίζουν τη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών όταν η χρέωση θα είναι χαμηλότερη.

Όπως επιβεβαίωσε στον ΣΚΑΪ ο ενεργειακός επιθεωρητής Μιχάλης Χριστοδουλίδης, απαραίτητη προϋπόθεση για όποιον ενδιαφέρεται να μπει στο δυναμικό τιμολόγιο είναι να έχει εγκαταστήσει τον «έξυπνο μετρητή» ρεύματος.

Πορτοκαλί τιμολόγια: Ποιους συμφέρει

Επίσης, το μέτρο του πορτοκαλί τιμολογίου, σύμφωνα με τον ίδιο, θα είναι πιο χρηστικό στους εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές, οι οποίοι θα μπορούν να κάνουν εξοικονόμηση με το να ρυθμίζουν τις γραμμές παραγωγής ή τις ενεργοβόρες συσκευές τις ώρες χαμηλής κατανάλωσης.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Action 24 δεν θα υπάρχει τέλος πρόωρης αποχώρησης.

reader.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button