Ελλάδα

Οι 10 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με τα καλύτερα δίκτυα μετρό: Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα

Αναλύοντας την ετήσια επιβατική κίνηση, τις κριτικές της Google και το μήκος κάθε γραμμής, νέα μελέτη αποκαλύπτει τα καλύτερα μετρό της Ευρώπης.

Λατρεύουμε τις πόλεις που μπορούμε να τις περπατήσουμε και να τις δούμε από άκρη σε άκρη, απλά χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ειδικά τώρα που έρχεται χειμώνας, ήδη σχεδιάζουμε τις επόμενες ευρωπαϊκές μας αποδράσεις, κοιτώντας φυσικά να κλείσουμε κάποιο κατάλυμα δίπλα σε μια στάση μετρό μιας μεγάλης πόλης, προκειμένου να διευκολύνουμε τη ζωή μας.

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότερες μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις διαθέτουν ένα καλό δίκτυο μετρό, το οποίο ποικίλλει σε εύρος, ηλικία, αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά και ποιότητα. Για να μας βοηθήσει να καταλάβουμε πού υπάρχει το πιο αξιόπιστο δίκτυο και πού είναι καλύτερο να αψηφήσουμε το λεωφορείο, η πλατφόρμα αποσκευών Bounce προχώρησε σε μια ενδιαφέρουσα έρευνα.

Ανέλυσαν τον αριθμό των σταθμών, το μήκος των γραμμών, την ετήσια επιβατική κίνηση και τις κριτικές της Google για τα δίκτυα μετρό σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Έτσι, όπως φάνηκε η πρωτεύουσα με την υψηλότερη συνολική βαθμολογία ήταν το Όσλο της Νορβηγίας! Με 101 σταθμούς και έναν σταθερό μέσο όρο 4,13 στα πέντε στη Google, η πόλη ξεχωρίζει με βαθμολογία δείκτη 8,06.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Σόφια στη Βουλγαρία, η οποία έχει μέσο όρο 4,28 στη Google, και στην τρίτη θέση η Αθήνα, η οποία καταγράφει ετήσια επιβατική κίνηση 259 εκατομμυρίων ατόμων, ενώ διαθέτει και ένα από τα πιο σύγχρονα μετρό της Ευρώπης. Αυτό που πάντως έκανε εντύπωση ήταν πως το Παρίσι έμεινε εκτός δεκάδας.

Δείτε αναλυτικά το τοπ-10 με τα καλύτερα μετρό της Ευρώπης, σύμφωνα με την έρευνα της Bounce:

1.Μετρό του Όσλο

2.Μετρό της Σόφιας

3. Μετρό της Αθήνας

4. Μετρό της Μαδρίτης

5. Μετρό της Βαρσοβίας

6. Μετρό του Λονδίνου

7. Μετρό της Λισαβόνας, Μετρό της Κοπεγχάγης και Μετρό του Βουκουρεστίου

10. Μετρό της Πράγας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button