Viral

Η ερώτηση «παγίδα» καθηγητή που πρόδωσε όσους αντιγράφουν: «Πιάστηκε» η μισή τάξη

Ένας καθηγητής βρήκε μία δημιουργική λύση για να «πατάξει» την αντιγραφή στην απροσάρμοστη τάξη του, βάζοντας μία ερώτηση παγίδα σε τεστ, με την οποία προδόθηκαν όλοι οι «κλέφτες».

Όπως γράφει το LadBible, η αξιοπιστία της εκπαιδευτικής διαδικασίας αντιμετωπίζει την απειλή της Google και της εύκολης αναζήτησης πηγών εν γένει, που αντικαθιστά τη μάθηση και τη δοκιμασία της με εύκολες εναλλακτικές.

Μία κοινή τεχνική μεταξύ των «αντιγραφέων» που κλέβουν στα τεστ, είναι η κατάχρηση της άδειας για τουαλέτα, στην οποία βρίσκουν «καταφύγιο» για μερικά λεπτά, αρκετά ώστε να βρουν online όλες τις απαντήσεις στα προβλήματα.

Η ερώτηση παγίδα

Όπως φαίνεται και σε σχετική ανάρτηση στο Reddit, με τίτλο «Οι δάσκαλοι έχουν γίνει πιο πονηροί», ένας καθηγητής μοιράστηκε μετά τις εξετάσεις του εξαμήνου, τον τρόπο με τον οποίο ξεσκέπασε όλους τους «ενόχους» για αντιγραφή.

Η ιδέα του ήταν απλή αλλά ιδιοφυής. Μετά από ένα τεστ προόδου, παρατήρησε πως τα σκορ των φοιτητών ήταν πολύ υψηλότερα από τον μέσο όρο άλλων ετών, και υποψιασμένος έριξε το «δόλωμά» του στο ίντερνετ.

Μήνες πριν την τελική εξέταση, διέρρευσε στο διαδίκτυο την απάντηση για μία από τις ερωτήσεις του τεστ, με σκοπό να την εντοπίσουν οι «αντιγραφείς».

Τι νόημα όμως θα είχε να τους δώσει απλόχερα την απάντηση; Επειδή η ίδια η ερώτηση, είχε τέτοια εκφώνηση ώστε να μοιάζει λογική, αλλά στην πραγματικότητα ζητούσε λύση σε ένα αδύνατο πρόβλημα.

Η λογική ήταν πως όσοι έκλεβαν στο τεστ, δεν θα έδιναν σημασία στο περιεχόμενο της ερώτησης, και έτσι θα προδίδονταν με την ψεύτικη, ετοιμοπαράδοτη λύση, όπως και έγινε.

Τελικά ο καθηγητής έπιασε τουλάχιστον 20 φοιτητές να έχουν χρησιμοποιήσει επακριβώς την απάντηση «δόλωμα», και τους ενημέρωσε μέσω group text πως είχαν μηδενιστεί στο μάθημα.

reader.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button