Τοπικά Νέα

Π.Ε. Μεσσηνίας: Ζητούν “αξιοκρατία και διαφάνεια στις θέσεις ευθύνης”

Την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου κατηγορεί το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΠΕ Μεσσηνίας ότι «διαιωνίζει το σύστημα της προσωρινής ανάθεσης/τοποθέτησης μετ’ αναπλήρωση και δεν προχωρά σε διαδικασίες κρίσεων ενώ εκκρεμεί η τοποθέτηση των Γενικών Διευθυντών» και προσθέτει σε σχετικό έγγραφό της προς τον κ. Πτωχό: «Καλλιεργούνται έτσι διακρίσεις από την μία πλευρά με εργαζόμενους σιωπηλούς και φοβισμένους κι από την άλλη προωθούνται οι “αρεστοί”».

Ζητάει δε -μεταξύ άλλων- από τον Περιφερειάρχη, «αξιοκρατία και διαφάνεια στις θέσεις ευθύνης», την «άμεση τοποθέτηση των Γενικών Διευθυντών που έχουν κριθεί», και «να προχωρήσουν οι νόμιμες διαδικασίες για την προκήρυξη των θέσεων ευθύνης προϊσταμένων οργανικών μονάδων».

Το έγγραφο του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΠΕ Μεσσηνίας προς τον Περιφερειάρχη Δημ. Πτωχό έχει ως εξής:

«Κύριε Περιφερειάρχη,
Μετά λύπης μας λάβαμε γνώση για την υπ. Αρ. 270714/10-9-2024 απόφαση με θέμα «Τοποθέτηση, μετακίνηση υπαλλήλων και προϊσταμένων και κατανομή του προσωπικού στις κεντρικές και περιφερειακές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου» με την οποία για άλλη μια φορά η Περιφερειακή Αρχή διαιωνίζει το σύστημα της προσωρινής ανάθεσης/τοποθέτησης μετ’ αναπλήρωση και δεν προχωρά σε διαδικασίες κρίσεων ενώ εκκρεμεί η τοποθέτηση των Γενικών Διευθυντών. Καλλιεργούνται έτσι διακρίσεις από την μία πλευρά με εργαζόμενους σιωπηλούς και φοβισμένους κι από την άλλη προωθούνται οι “αρεστοί”.

Απαιτούμε

  1. Αξιοκρατία και διαφάνεια στις θέσεις ευθύνης.
  2. Άμεση τοποθέτηση των Γενικών Διευθυντών που έχουν κριθεί.
  3. Να προχωρήσουν οι νόμιμες διαδικασίες για την προκήρυξη των θέσεων ευθύνης προϊσταμένων οργανικών μονάδων.
  4. Πρόσληψη προσωπικού με διαδικασίες ΑΣΕΠ για την εύρυθμη λειτουργία των χρόνια υποστελεχωμένων υπηρεσιών και ελεγκτικών μηχανισμών.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Λένα Τομπουλίδου
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αλίκη Μαστοράκη

 

messinia24.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button