Αθλητικά

Νεμάνια Μάιντοβ: Χαμός στο Τζούντο μετά τον αποκλεισμό του πρωταθλητή Ευρώπης επειδή έκανε τον σταυρό του

Η απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τζούντο (IJF) να επιβάλει ποινή αποκλεισμού πέντε μηνών στον Νεμάνια Μάιντοβ, πρωταθλητή Ευρώπης, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Ο Σέρβος αθλητής τιμωρήθηκε για τον θρησκευτικό συμβολισμό που έκανε πριν και μετά τον αγώνα του με τον Έλληνα τζουντόκα Θοδωρή Τσελίδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Ο Μάιντοβ ταξίδεψε στο Παρίσι με φιλοδοξίες για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ωστόσο δεν κατάφερε να περάσει το εμπόδιο του Τσελίδη, ένα αποτέλεσμα που αποτέλεσε έκπληξη για τον ίδιο και το περιβάλλον του. Παρά την απογοήτευσή του, η τιμωρία που του επιβλήθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία φαίνεται να ήταν το χειρότερο χτύπημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της IJF, η ποινή επιβλήθηκε καθώς ο Μάιντοβ παραβίασε τους κανονισμούς που απαγορεύουν την επίδειξη θρησκευτικών πεποιθήσεων κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών εκδηλώσεων. Αυτή η απόφαση έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στη Σερβία, με τον ίδιο τον αθλητή να δηλώνει ότι δεν έχει να απολογηθεί για τις πράξεις του.

Σε επιστολή του προς τη Διεθνή Ομοσπονδία Τζούντο, ο Σέρβος τζουντόκα ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη για τη θρησκευτική του πίστη. Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, σχολίασε την τιμωρία του ως εξής:

«Πριν από δύο εβδομάδες ενημερώθηκα ότι αποκλείστηκα για πέντε μήνες από όλες τις αθλητικές δραστηριότητες της IJF λόγω παραβίασης του θρησκευτικού πρωτοκόλλου τους. Η αιτία; Ο σταυρός που έκανα κατά την είσοδό μου στον αγώνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δεν μου επιτρέπεται πλέον η συμμετοχή σε τουρνουά, προπονητικά καμπ και άλλες προετοιμασίες. Παρά την έκταση της τιμωρίας, δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη να απολογηθώ για την πράξη μου. Όπως ανέφερα και στην επιστολή μου προς την επιτροπή, δεν πρόκειται να ζητήσω συγγνώμη για κάτι που για εμένα είναι θέμα βαθιάς πίστης.

Ο Θεός είναι η δύναμή μου, τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική μου πορεία, και δεν θα αλλάξω αυτή την αφοσίωση. Πάντα θα τον τιμώ και θα τον ευχαριστώ για όσα μου έχει χαρίσει. Η κατάσταση αυτή αποτελεί απλώς μια νέα πρόκληση στην καριέρα μου, αλλά παραμένω περήφανος για τα επιτεύγματά μου.

Από την αρχή της πορείας μου, ονειρευόμουν να κατακτήσω ένα ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο μετάλλιο, και τελικά κατόρθωσα να φέρω στη συλλογή μου 7 ευρωπαϊκά και 3 παγκόσμια μετάλλια. Αυτά τα επιτεύγματα δεν θα υπήρχαν χωρίς τη στήριξη της οικογένειάς μου, η οποία θυσίασε τα πάντα για να φτάσω εδώ που είμαι. Δεν μπορώ λοιπόν να σκύψω το κεφάλι μπροστά σε αυτή την απαίτηση.

Θα εκμεταλλευτώ αυτό το διάστημα αποκλεισμού για να ξεκουραστώ, και με τη βοήθεια του Θεού θα επιστρέψω πιο δυνατός για νέες νίκες και διακρίσεις. Σας ευχαριστώ όλους για τη στήριξή σας, Νεμάνια Μάιντοβ».

enikos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button