ΠολιτικήΤοπικά Νέα

Χαρίτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο – Η σιωπή Τσίπρα βόλεψε τον Κασσελάκη

Το κυρίαρχο είναι ένα συναίσθημα θλίψης μίλησε στο Action24 ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «Νέας Αριστεράς» και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης ερωτηθείς για τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας: «Μην ξεχνάμε, στον ΣΥΡΙΖΑ αφιερώσαμε τα καλύτερα χρόνια της ζωής μας».

Και συνέχισε:

«Βεβαίως υπάρχει δικαίωση γιατί αυτά που είπαμε και για τα οποία δεχθήκαμε λυσσαλέα επίθεση όταν αποχωρήσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τελικά επιβεβαιώθηκαν κατά γράμμα» και «υπάρχει και οργή για όλους αυτούς που με τη στάση τους είτε στήριξαν, είτε ανέχτηκαν όλον αυτόν τον εκφυλισμό. Νομίζω ότι εκεί υπάρχουν ευθύνες. Γιατί έχουν γίνει δύο ζημιές. Η μία είναι η απαξίωση όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά της Αριστεράς και ευρύτερα του προοδευτικού χώρου στα μάτια του κόσμου που απογοητεύεται και αποστρατεύεται. Και μια δεύτερη πολύ μεγάλη ζημιά είναι ότι επί έναν ολόκληρο χρόνο ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά παίζει μπάλα μόνος του, λειτουργεί χωρίς να υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση στη χώρα. Κι αυτό έχει τεράστιες επιπτώσεις και στην ποιότητα της δημοκρατίας και στον τρόπο,. τον αλαζονικό τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Σε ερώτηση αν υπάρχει τρόπος επαναπροσέγγισης με το κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ που θα συνεχίσει να πορεύεται μετά την εκλογή προέδρου ο κ. Χαρίτσης απάντησε με ερώτηση: «Ποιο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ λέτε; Βλέπουμε δύο, τρία κομμάτια που είναι ασύμπτωτα αυτήν τη στιγμή. Είναι πολλά τα ‘αν’ και οι υποθέσεις. Εδώ λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει οδηγηθεί σε μια απαξίωση κι έναν ευτελισμός που είναι ανεπίστρεπτος. Έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο. Να κοιτάμε μπροστά, υπάρχουν πολύ μεγάλα προβλήματα στην κοινωνία».

Ερωτηθείς για τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Χαρίτσης είπε ότι ο ιστορικός ηγέτης του χώρου για 15 χρόνια επέλεξε μία συγκεκριμένη στάση, τη στάση της σιωπής που αντικειμενικά βόλεψε την ηγεσία Κασσελάκη και βεβαίως σήμερα βρίσκεται στο στόχαστρο της μεριάς Κασσελάκη. «Αυτό που έχει σήμερα ανάγκη η ελληνική κοινωνία είναι να υπάρξει μια σοβαρή, στιβαρή, αριστερή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση που δεν μπορεί να το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτηθείς για την Αθηνά Λινού απάντησε ότι «η Νέα Αριστερά δεν συγκροτήθηκε για να κάνει μεταγραφές κατά το δοκούν αλλά στη βάση ενός πολιτικού σχεδίου. Όχι δεν υπάρχει καμία σχετική συζήτηση με την κυρία Λινού. Πολιτική συνάφεια μπορεί να διαπιστώσουμε ότι έχουμε και με άλλους. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα ενταχθούν. Άλλο οι συνεργασίες και τα κοινά μέτωπα με πρόσωπα και πολιτικές δυνάμεις κι άλλο η ένταξη. Μας ενδιαφέρει η πολιτική συζήτηση και η πολιτική συμπόρευση» σημείωσε.

Σχετικά Άρθρα

2 Σχόλια

  1. Έβαλες πλάτη στην διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα το πληρώσεις γιατί προσβαλες και απαξιωσες τους πολίτες της αριστεράς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button