Κόσμος

Κεντάκι: Η αδιανόητη κομπίνα ενός χωρισμένου άντρα για να μην πληρώνει διατροφή

Το 2023, ένας 39χρονος πατέρας από το Σόμερσετ του Κεντάκι, ξεκίνησε ένα ακραίο πλάνο δράσης για να αποφύγει να κερδίσει περισσότερα από 100.000 δολάρια σε εκκρεμείς πληρωμές για την υποστήριξη των παιδιών του

 

Αφού έκλεψε τα διαπιστευτήρια ενός γιατρού, ο Jesse Kipf εισέβαλε στο Σύστημα Μητρώου Θανάτου της Χαβάης για να δηλώσει τον θάνατο του. Όμως δεν σταμάτησε εκεί.

Ο Kipf παραδέχτηκε στις αρχές ότι χάκαρε αρκετούς κυβερνητικούς και ιδιωτικούς διακομιστές, συλλέγοντας προσωπικά δεδομένα και προσπαθώντας να τα πουλήσει στον σκοτεινό ιστό. Τώρα, ο απατεώνας αντιμετωπίζει έξι χρόνια πίσω από τα κάγκελα και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε πρόστιμα.

Πάμε να δούμε την ιστορία από την αρχή!

Τον Ιανουάριο του 2023, ο Jesse Kipf είχε πρόσβαση στο Σύστημα Μητρώου Θανάτου της Χαβάης με το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης ενός γιατρού από άλλη πολιτεία και δημιούργησε μια καταχώριση για τον θάνατό του. Χρησιμοποιώντας την ψηφιακή υπογραφή του γιατρού, ο Kipf συμπλήρωσε ένα πιστοποιητικό θανάτου στη Χαβάη. Εκείνη την εποχή, ο Kipf όφειλε 116.357,77 $ σε πληρωμές για την υποστήριξη των παιδιών και αποφάσισε ότι η προσποίηση του θανάτου του θα ήταν ένας καλός τρόπος για να ξεφύγει από αυτές.

Σύμφωνα με τη συμφωνία του, ο Kipf είχε πρόσβαση σε έναν υπολογιστή για να λάβει τις απαραίτητες πληροφορίες για να κάνει το κόλπο αυτό. Και ενώ αυτή η προσπάθεια αποφυγής της διατροφής των παιδιών ήταν εξωφρενική, δεν ήταν τίποτα σε σύγκριση με αυτό που έκανε στη συνέχεια.

Νομίζατε τελειώσαμε; Oχι! Το hacking του Kipf δε σταμάτησε με το Σύστημα Μητρώου Θανάτου της Χαβάης. Είχε επίσης πρόσβαση σε κυβερνητικά, ιδιωτικά επιχειρηματικά και εταιρικά δίκτυα για να εξάγει παράνομα πληροφορίες για να τις πουλήσει στον σκοτεινό ιστό.

Pixabay

Σύμφωνα με τη συμφωνία του, ο Kipf παραβίασε συγκεκριμένα ιστότοπους από την Πολιτεία της Αριζόνα, την Πολιτεία του Βερμόντ, την GuestTek Interactive Entertainment και τη Milestone, Inc. Στη συνέχεια, προσπάθησε να πουλήσει πρόσβαση σε αυτά τα δίκτυα στον σκοτεινό ιστό.

Η Kipf παραδέχτηκε ότι είχε βάσεις δεδομένων προσωπικών πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων αριθμών κοινωνικής ασφάλισης και ιατρικών αρχείων.

Η Kipf είχε επίσης πρόσβαση σε άλλες ομοσπονδιακές και ιδιωτικές βάσεις δεδομένων για να πουλήσει προσωπικά δεδομένα στον σκοτεινό ιστό. «Αυτό το σχέδιο ήταν μια προσπάθεια, βασισμένη εν μέρει στον ασυγχώρητο στόχο της αποφυγής των υποχρεώσεων διατροφής του παιδιού του», δήλωσε ο Carlton S. Shier IV, Εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών για την Ανατολική Περιφέρεια του Κεντάκι, σε δελτίο τύπου.

«Αυτή η υπόθεση είναι μια έντονη υπενθύμιση του πόσο επιζήμιοι μπορεί να είναι οι εγκληματίες με υπολογιστές και πόσο σημαντική είναι η ασφάλεια των υπολογιστών και του διαδικτύου για όλους μας. Ευτυχώς, μέσω της εξαιρετικής δουλειάς των εταίρων επιβολής του νόμου, αυτή η υπόθεση θα χρησιμεύσει ως προειδοποίηση για άλλους εγκληματίες του κυβερνοχώρου και θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες της επαίσχυντης συμπεριφοράς του».

Η Kipf κατηγορήθηκε τον Νοέμβριο του 2023 για πέντε κατηγορίες απάτης ηλεκτρονικών υπολογιστών, τρεις κατηγορίες κλοπής ταυτότητας και δύο κατηγορίες για ψευδείς δηλώσεις σε αιτήσεις σε σχέση με ομοσπονδιακά ασφαλισμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Η ζημιά που προκλήθηκε στα κρατικά συστήματα μητρώου ξεπερνά τα 80.000 δολάρια και περιλαμβάνει «ανείπωτες συνέπειες στην προσπάθεια διόρθωσης των δικτύων και τη ζημιά στα άτομα των οποίων οι προσωπικές πληροφορίες ταυτοποίησης εκτέθηκαν, κλάπηκαν ή χρησιμοποιήθηκαν κατάχρηση», σύμφωνα με το καταδικαστικό σημείωμα της Kipf.

Φωτογραφία από cottonbro studio

Τελος πάντων για να κάνουμε τη σούμα, ο Kipf θα πρέπει να πληρώσει 116.357,77 $ για αποζημίωση στις Υπηρεσίες Παιδικής Υποστήριξης της Πολιτείας της Καλιφόρνια, 56.247,50 $ σε μια εταιρεία και 19.653,38 $ σε μια άλλη εταιρεία. Ακόμη χειρότερα, ο δικαστής μπορεί να επιβάλει πρόστιμο 250.000 $ για καθεμία από τις κατηγορίες! Καλό;

«Σε συνεργασία με τους εταίρους μας στις αρχές επιβολής του νόμου, αυτός ο κατηγορούμενος που χακάρισε διάφορα συστήματα υπολογιστών και έκλεψε κακόβουλα την ταυτότητα άλλων για δικό του προσωπικό όφελος, θα πληρώσει τώρα το τίμημα», είπε ο Michael E. Stansbury, Ειδικός Πράκτορας από το Το FBI Louisville Field Office, ανέφερε στην ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button