Τοπικά Νέα

Μεσσηνία: Τροχαίο με 4 τραυματίες στη Χώρα – Επιχείρηση απεγκλωβισμού από την Πυροσβεστική [εικόνες]

Τέσσερις τραυματίες είναι ο απολογισμός της σύγκρουσης δύο ΙΧ που έγινε στον επαρχιακό δρόμο Χώρας – Μεταμόρφωσης, κοντά στα “Ψαράκια”, λίγο έξω από τη Χώρα.

Τα αυτοκίνητα κινούνταν σε αντίθετη κατεύθυνση και κάτω από άγνωστες συνθήκες συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά. Και στα δύο οχήματα επέβαιναν οδηγός και συνοδηγός.

Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε από το ένα αυτοκίνητο μία γυναίκα 30 ετών, η οποία μαζί με τρεις ακόμη τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Δείτε εικόνες:

Σχετικά Άρθρα

5 Σχόλια

  1. Ξέρουμε. Μας τα έχει πει πολλάκις και ο εμπορικός σύλλογος. Φταίνε οι δρόμοι, ο καιρός , το κακό μάτι, η κακιά στιγμή και ο απέναντι.

    Απεναντίας , για τον απέναντι, φταίνε ακριβώς τα ίδια πράγματα. Αλλά κυρίως , ναι, είναι θέμα κακών δρόμων.

    Μα κανείς δεν κάθησε ποτέ σε αυτούς τους δρόμους να τους μάθει τον ΚΟΚ; Έλα εδώ ασφαλτούλα μου καλή, έλα να σου πω κάτι. Δε θα τιμωρήσεις ξανά, οδηγό που έχει ξεπεράσει τα όρια ταχύτητας , που οδηγάει μεθυσμένος, που παραβιάζει διπλή διαχωριστική γραμμή, που κάνει προσπέραση πάνω σε στροφή, που παραβιάζει στοπ και σήμανση γενικά, που δεν σέβεται διαβάσεις πεζών αλλά ούτε και πεζοδρόμια, που δεν οδηγάει φορώντας ζώνη ή κράνος, και που δεν συντηρεί το όχημα του όπως είθισται.

    Δηλαδή τι δεν καταλαβαίνει αυτό το οδόστρωμα πια ; Κατά αντιστοιχία, να πιάσουν τον καιρό , το κακό το μάτι και την κακιά στιγμή, και να τους τα πουν κι αυτωνών ένα χεράκι.
    Ε μα δε γίνεται πια.

    Οι Έλληνες οδηγοί ως γνωστόν διακατέχονται από μέγιστη οδική παιδεία. Κι όχι μόνο. Μιλάμε για τέρατα παιδείας. Θες περιβαλλοντική; Θες ανθρωπιστική; Θες πολιτισμική; Θες οικονομική;

    Επομένως, απ’ τη στιγμή που μπορούμε να το υποστηρίξουμε, γιατί δε μας φτιάχνουν καινούργιους δρόμους; Είναι και οι επενδυτές που περιμένουν να φτιάξουν εργοστάσια , βιοτεχνίες, ξενοδοχεία, γραφεία, τόνα, τάλλο, το παράλλο. Δηλαδή τι ; Άμα δε φτιαχτούν αυτοκινητόδρομοι, πώς θα έρθουν όλοι εδώ να επενδύσουν;

    Τι εννοείται ότι οι επενδύσεις φέρνουν τους δρόμους και όχι οι δρόμοι τις επενδύσεις; Τι θέλετε να πείτε με αυτό ; Δε σας καταλαβαίνω.

    Λοιπόν, φτιάξτε τους δρόμους.

  2. Τι λες τώρα.
    Αν δεν γκρεμοτσακιστούν συθέμελα από τη λαϊκή ψήφο είναι απολύτως βέβαιο ότι τίποτε δεν θα φτιάξουν ούτε δρόμους ούτε τίποτε άλλο,
    Έχουν επαναπαυθει στις εκλογικές τους δάφνες, σιγά μη νοιάζονται για την κοινωνία, για το λαό και τον τόπο.

    1. Μα είναι αναπόφευκτη η επανάπαυσή τους από την λαϊκή ψήφο όσο η λαϊκή ψήφος και η λαϊκή αποχή, τους αναδεικνύουν επανειλημμένα. Η ευθύνη μας είναι τεράστια. Συχνά κατηγορούμε την τοπική αυτοδιοίκηση για τα κακώς κείμενα, αλλά ξεχνάμε ότι εμείς την εκλέγουμε. Κάθε φορά που πάμε στην κάλπη και ψηφίζουμε με κριτήρια όπως προσωπικά συμφέροντα, γνωριμίες, ή απλά την ίδια παλιά γνωστή κατάσταση, βάζουμε κι εμείς το λιθαράκι μας, για να μην πω “κοτρόνα”, σε αυτό το πρόβλημα.
      Επιπλέον, πόσοι από εμάς ασχολούνται πραγματικά με τα τοπικά ζητήματα; Πόσοι παρακολουθούμε τις αποφάσεις που παίρνονται στα δημοτικά συμβούλια, πόσοι πιέζουμε τους τοπικούς άρχοντες για καλύτερες υπηρεσίες, ή πόσοι προσφέρουμε εθελοντικά για να βελτιώσουμε την κοινότητά μας; Η συμμετοχή των πολιτών είναι βασικός πυλώνας της δημοκρατίας και χωρίς αυτήν, η τοπική αυτοδιοίκηση γίνεται απλώς μια γραφειοκρατική μηχανή που εξυπηρετεί άλλους σκοπούς. Θυμόμαστε να δράσουμε σαν ενεργοί πολίτες , μια φορά κάθε 4-5 χρόνια. Τις υπόλοιπες ημέρες είμαστε απλά υπερκαταναλωτές και θεατές.
      Έχουμε την τάση να αποφεύγουμε την ευθύνη, να περιμένουμε από τους άλλους να αλλάξουν τα πράγματα για εμάς, ενώ εμείς καθόμαστε παθητικά και παραπονούμαστε , καλή ώρα όπως εδώ στα σχόλια. Αν δεν αλλάξουμε εμείς, αν δεν αναλάβουμε την ευθύνη μας ως ενεργοί πολίτες, η τοπική αυτοδιοίκηση θα συνεχίσει να είναι ανεπαρκής, γιατί στην ουσία, απλώς αντικατοπτρίζει εμάς και τις επιλογές μας. Και μη θέλοντας να δούμε την πραγματικότητα, ξεσπάμε στους πολιτικούς. Ρίχνουμε την ευθύνη σε αυτούς. Όπως ρίχνουμε την ευθύνη στο κακό οδόστρωμα και όχι στην έλλειψη οδικής παιδείας. Κι εκείνοι με τη σειρά τους ρίχνουν την ευθύνη σε προηγούμενες κυβερνήσεις ή τοπικές αυτοδιοικήσεις. Και πάει λέγοντας.

  3. Ένα δίκιο έχεις. Αλλά πείτε μας ποια δεκαετία είναι φτιαγμένος ο δρόμος γιατί όπως πολλοί είναι καμμιά 50αρια και βάλε χρόνια για να εξυπηρετήσουν εποχές που αμάξια υπήρχαν ελάχιστα..

    1. Ο συγκεκριμένος δρόμος είναι την δεκαετία του 2000. Το σφάλμα είναι ότι δεν έχει κατασκευαστεί κόμβος στο συγκεκριμένο σημείο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button