Οικονομία

Προϋπολογισμός: Υπέρβαση 1,24 δισ. ευρώ στα έσοδα από φόρους

Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με τον ετεροχρονισμό της εκταμίευσης δημοσίων δαπανών συνολικού ύψους 1,8 δισ. ευρώ για επιχορηγήσεις προς ασφαλιστικά ταμεία και νοσοκομεία και για εξοπλιστικά προγράμματα, εκτίναξε στα επίπεδα των 2,9 δισ. ευρώ το ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα του Κρατικού Προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους.

Εισπράξεις

Σύμφωνα, ειδικότερα, με τα στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για την περίοδο του Ιανουαρίου – Ιουνίου 2024, το ύψος των καθαρών εσόδων του ανήλθε σε 31,466 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 287 εκατ. ευρώ ή 0,9% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί για το αντίστοιχο διάστημα στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2024.

Ειδικά τα φορολογικά έσοδα ανήλθαν σε 29,198 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 1,258 δισ. ευρώ ή 4,5% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2024. Ειδικότερα:

* Τα έσοδα από ΦΠΑ ανήλθαν σε 11,943 δισ. ευρώ και είναι αυξημένα έναντι του στόχου κατά 348 εκατ. ευρώ.

* Τα έσοδα από τους ΕΦΚ ανήλθαν σε 3,318 δισ. ευρώ και είναι αυξημένα έναντι του στόχου κατά 79 εκατ. ευρώ.

* Τα έσοδα από τους φόρους ακίνητης περιουσίας ανήλθαν σε 1,603 δισ. ευρώ και είναι αυξημένα έναντι του στόχου κατά 77 εκατ. ευρώ.

* Τα έσοδα από τους φόρους εισοδήματος ανήλθαν σε 8,828 δισ. ευρώ και είναι αυξημένα έναντι του στόχου κατά 738 εκατ. ευρώ.

eleftherostypos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button